Podobnou větu si o sobě Miroslava Němcová ještě nepřečetla. Chcípl PES se nepřímo zaměřil na její věk

16.02.2022 20:23 | Ze sítí

Výbušná. Taková je situace mezi koaličními poslanci a iniciativou Chcípl PES. Ta nejprve uveřejnila osobní bydliště členů Parlamentu, kteří hlasovali pro pandemický zákon, aby je nakonec změnila na adresy pracovní. Mezitím ovšem řada vysokých státních činitelů vystoupila s ostrým prohlášením. Kromě ministrů Válka a Rakušana také senátorka Miroslava Němcová.

Podobnou větu si o sobě Miroslava Němcová ještě nepřečetla. Chcípl PES se nepřímo zaměřil na její věk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Dnešní hysterie, která vypukla po zveřejnění adres kanceláří a míst podnikání poslanců, kteří schválili pandemický zákon v prvním kole, nabyla obludných rozměrů. Ministr Válek zaútočil a obvinil hnutí Chcípl PES z toho, že navádí k šikaně rodinných příslušníků poslanců. Paní senátorka Němcová dokonce tvrdí, že chceme terorizovat rodinné příslušníky, a pan ministr vnitra Vít Rakušan řekl, že to je červená čára, kterou jsme překročili, a poslal sedmdesát hlídek k obydlím poslanců,“ řekl redakci Jakub Olbert (Chcípl PES).

Následně svá slova rozebral.

„Zmíněné adresy se dozajista nebudou shodovat s adresou trvalého bydliště poslanců, ale jsou to adresy kanceláří nebo míst podnikání, pokud si je poslanci neumísťují domů. Vyzvali jsme lidi, kterým není lhostejný osud našeho národa, k pokojné demonstraci a k vyjádření nesouhlasu. Volají nám lidé, kteří se nás ptají, zda nebudeme něco organizovat u nich, protože se nedostanou do Prahy. Vzhledem k situaci, do které nás přivedla vláda Petra Fialy, která narychlo v úterý ráno oznámila, že bude projednávat novelu pandemického zákona tentýž den, aniž splnila legislativní podmínky, tedy desetidenní lhůtu projednání zrychleného jednání,“ konstatoval Olbert.

Podle jeho slov neměla iniciativa šanci demonstraci naplánovat.

Jak to vypadalo poslední desítky hodin přes Sněmovnou? Fotili jsme.

Jste srabi, vzkázala Němcová

Proto prý vymysleli, že lidé, kteří nesouhlasí s pandemickým zákonem, mohou v jejich kraji poklidně vyjádřit svůj názor, a projevit tak svoje právo shromažďovací.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí
„Jsme přesvědčeni, že politici záměrně dávají události s adresami velký význam, tak aby se zdehonestovalo celé naše jednání a aby zdiskreditovali náš boj za svobody,“ podotýká poměrně ostrým tónem.

O Válkovi a Němcové, kteří jsou prý hysteričtí, uvedl, že jsou na konci svých sil.

„Protože vědí, že pravda je na naší straně, a uvědomují si, že zákon, který chtějí schválit, naprosto neschvalují kvůli zdraví, ale protože nad nimi někdo stojí.“

Olbert tak šikovnými slovy o konci sil upozornil, že Miroslava Němcová je sedmdesátnice.

„Chcípl PES vyzval k terorizování rodin poslanců, kteří hlasovali pro pandemický zákon. Byly zveřejněny soukromé adresy zákonodárců. V době, kdy zasedá Sněmovna a mámy – poslankyně a tátové – poslanci nejsou řadu dní a nocí doma, si dávají u jejich domů sraz zblblé a zmanipulované bojůvky. Viděli jsme, jak se ožralí rvali a váleli v Praze na Klárově. Toto představení nyní chystají pro děti, manželky, manžele či prarodiče poslanců. Je to odporné, zvrácené, zbabělé a nesmírně nebezpečné. Těm, kdo to vymysleli, vzkazuji: nebojím se vás a hluboce vámi opovrhuji, jste srabi,“ napsala senátorka ODS.

Z diskusí pod příspěvkem se však velké podpory nedočkala.

Nabízíme výběr těch nejrelevantnějších vzkazů, jak je seřadil Facebook.

Z facebooku Miroslavy Němcové. Řazeno automaticky podle relevance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…