Podpálení synagogy je jen vyjádřením názoru, řekl německý soud. Čeští politici zuří a vstávají ze židlí

14.01.2017 14:51

Německý krajský soud ve Wuppertalu konstatoval, že pokus o podpálení synagogy je přiměřeným vyjádřením nesouhlasu s politikou státu Izrael v pásmu Gazy. Není přitom bez zajímavosti, že synagogu ve Wuppertalu vypálili nacisté v roce 1938. Čeští politici jen nechápavě kroutí hlavou. Vyjádřil se Michal Kučera z TOP 09 i sociální demokrat Michal Hašek.

Podpálení synagogy je jen vyjádřením názoru, řekl německý soud. Čeští politici zuří a vstávají ze židlí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průčelí synagogy

V roce 2014 se tři muži z Palestiny pokusili vypálit synagogu ve Wuppertalu, napsal deník Jerusalem Post. Tamní soud však konstatoval, že šlo o přiměřené vyjádření nesouhlasu s politikou Izraele vůči Palestincům. Mluvčí soudu konstatoval s odvoláním na soudce, že nešlo o antisemitský čin. Jednatřicetiletý Mohamad E., šestadvacetiletý Ismail A. a dvacetiletý Mohammad A. dostali toliko podmíněné tresty za to, že se do synagogy pokusili vhodit Molotovovy koktejly.

Řada českých politiků nad verdiktem německého soudu jen nechápavě kroutila hlavou.

„Neuvěřitelné!“ napsal Michal Kučera z TOP 09 a přidal mračícího se smajlíka. „O to víc mě těší, že TOP 09 stojí pevně na straně Izraele, který je v poslední době pod velkým tlakem nejen světových organizací, ale bohužel i americké vlády dosluhujícího prezidenta,“ napsal Kučera na sociální síti facebook.

Poslanec Radim Holeček (ODS) také jen nevěřícně hleděl na to, co viděl. „Žijeme v bláznivé době,“ napsal politik. I on přidal zamračený obličej. „ Sousedovi pod náma vadí, že moje děti dupou. Tak snad nás nepřijde přiměřeně zkritizovat!“ dodal taktéž na sociální síti..

Tentokrát se s opozičními politiky shodl i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). „Tohle nemůže myslet vážně žádný soud v civilizované zemi, natož s ohledem na vlastní historii německý,“ kroutil hlavou Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…