Podvrh, svinstvo a ještě k tomu k ničemu? Nová fakta o mailu špinícím Zemana

22.02.2013 8:36

Detektivové z protikorupční policie již zkoumají dopis, který měl údajně ukazovat na černé financování Strany práv občanů- zemanovců. Ještě před prezidentskou inaugurací by chtěli rozhodnout, zda skončí pod stolem, nebo se jím budou dále zabývat.

Podvrh, svinstvo a ještě k tomu k ničemu? Nová fakta o mailu špinícím Zemana
Foto: Herbert Slavík
Popisek: Oficiální portrét Miloše Zemana

Lidové noviny poznamenávají, že v tom případě by jedním z prvních kroků Miloše Zemana na Hradě bylo vysvětlování, jak jeho strana přišla k penězům. Zemanovci však stále obvinění odmítají a své hospodaření chtějí doložit auditem renomované firmy.

Zdeněk Zbytek, blízký spolupracovník Miloše Zemana a údajný autor doličného e-mailu, navíc jednoznačně odmítá, že by jej kdy napsal a chce podat žalobu pro zneužití své e-mailové schránky. „Konzultuji s právníkem, jak se tomu bránit,“ uvedl Zbytek, který již dříve prohlásil dopis za podvrh a celou kauzu za „svinstvo“.

„Žádné černé financování jsem nekritizoval, protože mi o žádném není nic známo. Pan Grégr mi nic takového neřekl,“ prohlašuje dnes pro Lidové noviny v narážce na fakt, že v e-mailu je odkazováno na údajné svědectví někdejšího ministra průmyslu Zemanovy vlády. „I další pasáže dopisu jsou podvrh,“ dodává Zbytek.

Podle MF DNES skutečně existují kolem e-mailu podivné skutečnosti. Například fakt, že jej vyšetřovatelé nemají k dispozici v elektronické podobě, ale pouze vytištěný na papíře. V tom případě bude velmi těžké ověřit nejen obsah, ale samu existenci e-mailu. Zatím mají jen papír, na kterém je uvedena Zbytkova adresa jako odesílatel.

V šestistránkovém e-mailu, který měl v listopadu 2010 odejít ze Zbytkovy schránky, bylo mimo jiné popisováno, jak Stranu práv občanů začíná ovládat lobbista Miroslav Šlouf. Jako zásadní tvrzení, kterého si povšiml server týdeníku Respekt, zde však bylo uvedeno přiznání, že na kampaň před volbami v roce 2010 poskytli SPOZ třicet milionů podnikatelé spojení s lobbistou Markem Dalíkem, který stál za bývalým předsedou ODS Mirkem Topolánkem.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…