Pokud bude Halík kandidovat na Hrad, já také! Klaus se ozval

10.08.2014 20:26

Exprezidentu Václavu Klausovi se tak moc nelíbí případné usednutí kněze Tomáše Halíka do prezidentského křesla, že je ochoten se mu v případě kandidatury za tři a půl roku postavit a znovu zabojovat o nejvyšší politický post v zemi.

Pokud bude Halík kandidovat na Hrad, já také! Klaus se ozval
Foto: Matějka
Popisek: Václav Klaus v Brixenu

Anketa

Volili byste Tomáše Halíka za prezidenta?

7%
93%
hlasovalo: 22505 lidí

„Já už se do toho moc plést nebudu. Já pouze musím říci, že kdyby náhodou se rozhodl kandidovat pan Halík a nebyl dostatečně silný protikandidát, tak to bych do toho prezidentského souboje asi ještě jednou v životě vstoupil," řekl Klaus v rozhovoru pro TV Barrandov a on-line deník TÝDEN.CZ.

Klaus s Halíkem se proti sobě vymezují dlouhodobě a velmi ostře. Velmi častým důvodem k ostrým střetům bývá osobnost prvního českého prezidenta Václava Havla. Halík se řadí do tábora zastánců Václava Havla, zatímco Klaus bývá často označován za hlavu Havlových odpůrců.

K současnému sporu je třeba dodat, že se Halík k možné kandidatuře přihlásil jen nepřímo. Vstoupil by do tohoto politického souboje jen v případě, že by se nenašla jiná silnější osobnost. Podobně to podmiňuje i Klaus. Ten se teď vymezuje čistě proti Halíkovi.

O prezidentský úřad se přihlásil i senátor za ČSSD Zdeněk Škromach. Ten by prý vstoupil do volebního klání v okamžiku, že by nechtěl obhajovat mandát současný prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…