Pokus vraždy. Dva cizinci, kteří málem ukopali číšníka, mohou dostat až 18 let

18.03.2019 20:19

V loňském roce se skupina cizinců vrhla na číšníka. V centru Prahy ho začali kopat do hlavy, a to s takovou intenzitou, že se poté mnoho týdnů léčil. Proč ho Nizozemci napadli? Podle všeho jen proto, že se číšník pokusil pomoci jinému napadenému spoluobčanovi.

Pokus vraždy. Dva cizinci, kteří málem ukopali číšníka, mohou dostat až 18 let
Foto: Repro Youtube
Popisek: Cizinci kopou do pražského číšníka

21. duba 2018 proletěla českými médii zpráva o brutálním útoku nizozemských turistů na českého číšníka. Zaútočili na něj jen proto, že je obsluha restaurace požádala, aby v podniku nepili vlastní alkohol. Došlo ke sporu, který se číšník snažil vyřešit a se zlou se potázal. Cizinci číšníka zmlátili tak, že ho málem usmrtili.  

Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala prozradil, že útočníkům podle českého zákona hrozí až 18 let vězení. Informaci přinesla ČTK.

„Poškozený inkasoval deset rychlých úderů do oblasti hlavy a současně od druhého obžalovaného tři kopy do oblasti zad a boku. Po přerušení útoku se poškozený zvedl ze země a v pozici v předklonu mu obžalovaný nohou kopl do obličeje s takovou razancí, že při kopu zvedl ze země i levou nohu. Při dalším pokusu o zvednutí se ze země poškozený utržil kop nohou do obličeje od druhého obžalovaného, kdy po tomto kopu již zůstal ležet na zemi v bezvědomí,“ popsal útok Cimbala.

Skupina cizinců poté z místa útoku utekla, ale byli nakonec zadrženi na Letišti Václava Havla. Tři pachatelé už byli odsouzeni k podmíněným trestům, ale dva hlavní viníky čekají tresty mnohem tvrdší, jak už bylo naznačeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …