Poláci nechápou. V Kyjevě prý banderovci napadli jejich fotbalové fanoušky

24.08.2015 21:17

Ačkoli Polsko dlouhodobě hovoří SPÍŠE ve prospěch Ukrajiny při sporech s Ruskem, neboť mají Poláci velmi neblahé zkušenosti s počínáním Rusů ve své vlasti, teď se Poláci velmi zlobí na ukrajinské fotbalové fanoušky, kteří v Kyjevě ztloukli polské fotbalové nadšence. Ukrajinská média ale celou situaci líčí trochu jinak.

Poláci nechápou. V Kyjevě prý banderovci napadli jejich fotbalové fanoušky
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Podle zpráv serveru HlavnéSprávy.sk došlo v hlavním městě Ukrajiny Kyjevě ke střetu mezi příznivci dvou fotbalových klubů. Zarja Luhansk a Legia Warszawa se spolu utkaly v rámci Evropské ligy a polský tým zvítězil. Mezi fanoušky obou klubů následně došlo ke střetům. Polská média z toho viní ukrajinské fanoušky, ukrajinská média zase ty polské.

„Svědci z Polska, kteří byli na zápase, tvrdí, že v řadách Ukrajinců prakticky nebyli příznivci Zarji Luhansk, ale radikální fanoušci Dynama Kyjev a Dněpru Dněpropetrovsk, ale také nacionalisté a banderovci. A právě příznivci jiných fotbalových klubů a radikálové rozpoutali bitky s Poláky,“ píše server.

Polští analytici, novináři a další diskutující tento střet komentují tak, že mezi oběma národy je příliš hluboká propast vzešlá ze vzájemných historických křivd, kterou se zatím nepodařilo překonat. Mnozí prý navíc nechápou, proč je polská vláda k té ukrajinské tak vstřícná. Jeden z Poláků se dokonce zastal Ruska. Pokud dnes ukrajinská média tvrdí, že polští fanoušci nesou odpovědnost za střety s ukrajinskými fanoušky, pak by se prý všichni měli zamyslet nad tím, zda Rusko skutečně nese odpovědnost za rozpoutání války na Ukrajině. „Nebylo to naopak?“ ptali se na sociální síti.  

K dokreslení celého obrazu je třeba dodat, že podle polských fanoušků byla policie k radikálům v Kyjevě dost mírná, a pokud vůbec zasáhla, bila spíše Poláky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…