Policejní zásah na krajském úřade v Liberci. Šlo o tyto dokumenty

05.04.2018 16:16

Na Krajském úřadu v Liberci dnes zasahovali policisté z národní centrály proti organizovanému zločinu. Podle informací z úřadu se zajímali o dokumenty související se zajištěním dopravní obslužnosti. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej ČTK potvrdil, že útvar dnes provádí úkony trestního řízení. Žádné další informace poskytovat nebude.

Policejní zásah na krajském úřade v Liberci. Šlo o tyto dokumenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková ČTK řekla: „Mohu potvrdit, že na krajském úřadě jsou dnes policií prověřovány kroky ve věci zajištění dopravní obslužnosti v Libereckém kraji. Veškeré dokumenty, které si policie vyžádala, jsme poskytli. Chod krajského úřadu nebyl a není nijak omezen.“ Nikdo v této souvislosti ani nebyl zatčen.

Není to podle hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) poprvé, kdy se policie zabývá zakázkami na zajištění dopravní obslužnosti v Libereckém kraji. Už v roce 2015 prověřovala miliardový tendr na zajištění autobusové dopravy. Podnět tehdy podal sám hejtman kvůli závěrům krajského protikorupčního pracoviště. To klíčovou krajskou zakázku za čtyři miliardy korun označilo za netransparentní a zmanipulovanou. Případ byl ale odložen.

Kraj později tendr zrušil a připravuje nový. V současné době jezdí autobusoví dopravci na základě smluv, které byly uzavřeny v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…