Policie obvinila lobbistu Janstu. Kdo může být další? Údajně třeba Mynář

25.07.2017 13:52

Vlivný politický lobbista a šéf České unie sportu Miroslav Jansta (ČSSD) byl obviněn v korupční kauze rozdělování dotací pro sport. Novinář Jaroslav Kmenta už dřív naznačoval, kdo může být další...

Policie obvinila lobbistu Janstu. Kdo může být další? Údajně třeba Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Jansta

Policie pokračuje v rozkrývání kauzy, která začala zásahem strážců zákona na ministerstvu školství. Policie si chtěla posvítit na to, jak se rozdělovaly dotace pro sport. Ve vazbě se ocitla bývalá náměstkyně ministerstva školství Simona Kratochvílová i tehdejší šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. Podle serveru Aktuálně.cz teď celá kauza dostává nový rozměr, protože byl obviněn i šéf České unie sportu a vlivný politický lobbista Miroslav Jansta.

Celou zprávu naleznete zde

Politickou odpovědnost za kauzu rozdělování dotací ve sportu převzala i Kateřina Valachová (ČSSD), která rezignovala na svou funkci. Nahradil ji Stanislav Štech.

Stojí za připomenutí, že novinář Jaroslav Kmenta před několika týdny naznačil. že po Peltovi může dojít i na Janstu, ale také na další politické hráče. „Jansta, Březina a Nejedlý (či Mynář) – adepti na návštěvu policejního komanda. Zítra či kdykoli jindy... Bez záruky,“ napsal Kmenta už 19. června na sociální síti Twitter.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…