Policie odhalila pojistné podvody za desítky milionů korun

24.05.2015 21:01

Policie odhalila organizované podvody s úrazovým pojištěním, na kterých se údajně podíleli také lékaři. Vznikla při nich škoda za desítky milionů korun. Obviněny byly desítky lidí z pěti krajů, vedle lékařů také pojištěnci a pojišťovací agenti. Uvedla to dnes televize Nova. Podrobnosti k případu sdělí policie z Pardubického kraje na pondělní tiskové konferenci.

Policie odhalila pojistné podvody za desítky milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Skupina podle televize fingovala úrazy, aby získala peníze od pojišťoven. Podvedena byly necelá desítka pojišťoven, podezření na podvody vzešlo od jedné z nich. "Jedná se o škodu v řádech desítek milionů korun," řekla Nově mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

"V rámci této realizace jsme zasahovali v pěti krajích České republiky," uvedla policejní mluvčí. Vedle Pardubického kraje podle Novy police vyšetřovala také v Praze, Středočeském, Libereckém a Ústeckém kraji.

"Z Liberce jsme zadrželi jednoho lékaře, kterého jsme již obvinili," řekl Janovská. Dalšího lékaře z Chrudimi, který se údajně na pojistných podvodech také podílel, vzal soud podle Novy do vazby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…