Policie prověřuje kontroverzní prodej pozemků v Krupce, upozorňuje deník

14.05.2019 8:50

Policie vyšetřuje prodej pozemku v Krupce na Teplicku. Území známé jako Jabloňový sad o rozloze 28 000 metrů čtverečních se rozhodli zastupitelé prodat firmě Jabloňový sad Krupka z Mnichova Hradiště. Informuje o tom MF Dnes. Zprávu převzala ČTK.

Policie prověřuje kontroverzní prodej pozemků v Krupce, upozorňuje deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Cena pozemku pro výstavbu rodinných domů je až desetkrát nižší než v jiných částech obce, kde stavební parcely stojí i přes 1 000 korun za metr čtvereční. Uvedla to dnes Mladá fronta Dnes.

Dva ze tří jednatelů společnosti mají navíc trvalé bydliště na radnici v Krupce a v Mladé Boleslavi. Mluvčí policie Daniel Vítek deníku bez bližších okolností řekl, že se policie začala zabývat okolnostmi prodeje pozemků z úřední povinnosti na základě informací zveřejněných v médiích.

Trestní oznámení kvůli prodeji pozemků za podezřele nízkou cenu 100 korun za metr čtvereční brzy podá také opoziční hnutí Zdravá Krupka. Vedoucí představitelka hnutí Miloslava Bačová deníku řekla, že se dokončuje.

Starosta Krupky Zdeněk Matouš (ČSSD) je podle vyjádření v deníku přesvědčený, že policie na prodeji neshledá nic nezákonného. Prodej byl schválen v tajném hlasování, kterého se opozice neúčastnila.

Město Krupka podepsalo s firmou Jabloňový sad Krupka smlouvu o spolupráci při zajištění infrastruktury pro budoucí výstavbu rodinných domů v této lokalitě už v roce 2012. Pokud by město od smlouvy odstoupilo, zaplatilo by podle listu smluvní pokutu 300 000 korun.

Starosta Krupky už za sebou jeden kontroverzní prodej pozemků má, připomíná Mladá fronta Dnes. V roce 2005 koupil spolu se současným ústeckým primátorem Petrem Nedvědickým (ANO) a Janem Kandlem od Pozemkového fondu parcely o rozloze 181 000 metrů čtverečních a následně je přeprodali developerské firmě. Vydělali na tom 43 milionů korun. Stačilo k tomu změnit územní plán. Policie prošetřovala podezřelý prodej, na porušení zákona nepřišla, uzavírá list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…