Policie se vyjádří k údajným incidentům při návštěvě prezidenta Číny

14.04.2016 6:43

Policie dnes zveřejní informace k prověrce kritizovaných bezpečnostních opatření a incidentů, které se staly při nedávné návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že policie při incidentech porušila zákon.

Policie se vyjádří k údajným incidentům při návštěvě prezidenta Číny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah proti demonstrujícím

Policie se zatím vyjádřila pouze k incidentu na pražské FAMU, který patřil mezi ty nejvíc kritizované. Vysokou školu navštívili policisté kvůli vyvěšení tibetské vlajky. Policejní prezident Tomáš Tuhý se za jejich postup omluvil vedení školy a označil ho za "nevhodný a nadbytečný". Dva policisté čelí nyní kárnému řízení.

Kromě incidentu na FAMU zasahovala policie v řadě případů, a to proti odpůrcům i příznivcům prezidenta. V médiích se objevily také informace o tom, že policisté zabavovali tibetské vlajky, které visely z oken. K dalším kritizovaným momentům patřila nahlášená demonstrace proti čínské lidskoprávní politice na Hradčanském náměstí. Protestující si náměstí pro demonstraci zamluvili, policie ho ale pro chodce i vozidla z bezpečnostních důvodů uzavřela a demonstranty na něj těžkooděnci nevpustili.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…