Policie věděla o brutalitě doktora Bartáka dva roky. A nic neudělala

15.01.2012 16:13

Lékař Jaroslav Barták měl ublížit celkem deseti ženám, nově se zjistilo, že šest z nich měl i znásilnit. Další překvapivou novinkou je také zjištění, že policie o agresivním muži věděla už dříve, ale nic nedělala. Příslušní policisté, kteří pochybili, budou teď potrestáni.

Policie věděla o brutalitě doktora Bartáka dva roky. A nic neudělala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Policie o některých případech Bartákova sexuálního násilí věděla už od ledna 2010. Ale nezakročila. Kvůli tomu měl pak Barták znásilnit ještě tři další ženy. Kontrola teď pochybení policistů na Praze 4 potvrdila. Dvěma z nich už byl snížen plat. "Kontrola shledala pochybení při vedení trestního řízení při prvotním oznámení v roce 2010," potvrdila MF Dnes mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Případ lékaře Bartáka se objevil loni v srpnu. Šéfa polikliniky Modřany obvinila jeho asistentka ze sexuálního obtežování a agrese na služební cestě na Filipínách. Barták se nejprve bránil, že jde o spiknutí zaměstnanců, které chtěl propustit, později podle něj mělo dokonce jít o komplot tajných služeb. Případ řešil i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který asistenku bez peněz a cestovních dokladů nechal přivézt domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…