Policisté číhali na poslance s "botičkami". Jasné zneužití pravomoci, zuří poslanec od Babiše

27.02.2017 17:04

Na Malé Straně prý zuří válka. Na jedné „bojové linii“ najdeme poslance, senátory a diplomaty. Druhou válčící stranou jsou policisté.

Policisté číhali na poslance s "botičkami". Jasné zneužití pravomoci, zuří poslanec od Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyhrazený parking pro poslanecké vozy

Deník Právo v nadsázce píše, že na Malé Straně v Praze zuří válka. Jde o tichou válku, ve které létají parkovací botičky. Je to boj mezi poslanci a úředníky z městské části Praha 1.

Poté, co bylo zrušeno parkoviště na Malostranském náměstí, čeští zákonodárci marně hledají parkovací místo co nejblíže svému pracovišti a parkují, kde se dá. Mnohdy i tam, kde se nedá. V tu chvíli vstupují na scénu městští strážníci s „botičkami vysícími proklatě nízko“ a auto politického hříšníka najednou nemůže odjet. Minulý týden dostaly botičku hned čtyři vozy viditelně označené jako vozy politických činitelů.

A tady se strážníci přepočítali. Poslancům, senátorům nebo diplomatům, které podle zákona chrání imunita, botičku nasadit nemohou. „Jako bývalý policista a bývalý ředitel Městské policie v Mostě podle fotografií tvrdím, že zádržným systémem strážníci zneužili svou pravomoc,“ řekl deníku poslanec Bronislav Schwarz (ANO).

Pokud poslancovo auto bránilo někde provozu, mělo být podle Schwarze odtaženo. To zákon dovoluje. Nezakazuje ani dát hříšníkovi pokutu, pokud se nedovolává poslanecké imunity, ale botička je podle Schwarze nepřijatelná, protože brání odstranění vozidla z exponované komunikace.

Irena Seifertová z tiskového oddělení pražské městské policie nechtěla případy komentovat s odkazem na skutečnost, že k nim nemá dostatek informací.

Celý článek naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …