Policisté v Praze zkontrolovali devět řidičů UBER. Výsledek je katastrofální

27.04.2017 12:57

Krajský soud v Brně zakázal společnosti Uber předběžným opatřením provozovat v Brně taxislužbu za podmínek, za jakých ji nyní nabízí. Podle soudu porušuje několik ustanovení zákona, který provoz taxi upravuje. Nesmí poskytovat službu v případech, že řidiči k tomu nebudou mít oprávnění, auto není označené jako taxi a nenese název společnosti či nemá taxametr. Po Brně se do kontrol pustila také Praha. Výsledky jsou podle našich zjištění katastrofální.

Policisté v Praze zkontrolovali devět řidičů UBER. Výsledek je katastrofální
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prahou se prohnala protestní jízda taxikářů. Nelíbí se jim, že není magistrátem stanovena minimální cena za kilometr

Za účasti státní i městské policie, celní správy a kontrolních pracovníků Magistrátu bylo ve středu provedeno devět kontrolních jízd prostřednictvím mobilních aplikací UBER. Z kontrolovaných devíti řidičů bylo šest z nich občanem jiného státu, z nichž ve čtyřech případech byla ztížena komunikace z důvodu neznalosti českého jazyka. Ve dvou případech bylo zjištěno předražení (porušení zákona o cenách a nařízení magistrátu), v jednom případě byla přeprava uskutečněna bez koncese na taxislužbu. Sedm řidičů nemělo Oprávnění řidiče taxislužby a v osmi případech nebylo vozidlo evidováno jako vozidlo taxislužby.

O děsivých výsledcích kontroly byly ParlamentníListy.cz informovány ve čtvrtek dopoledne.

„Uber zakazovat nechci, mým cílem je, aby začal plnit to, co jim nařizuje platná legislativa. Pokud bude ale jejich přístup stále stejný, tak nám nic jiného nezbyde. Nerozumím tomu, proč tu mohou na jedné straně fungovat české služby, které vše potřebné splňují a řádně platí daně, a pak tu máme naprosto identickou službu v podobě Uberu, která nejenže neplatí daně a nesplňuje v podstatě žádné ze zákonem stanovených pravidel, ale navíc zaměstnává i řidiče, kteří nemají povolení k pobytu na území České republiky a porušují zákony," sdělila naší redakci pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…