Politici ANO mají doporučení, aby 28. října šli na oslavu na Hrad

25.10.2016 15:30

Poslanci a ministři hnutí ANO mají doporučení, aby se zúčastnili oslav státního svátku 28. října na Pražském hradě. Novinářům to dnes na tiskové konferenci řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Vedení klubu i hnutí vedlo podle Faltýnka o účasti na Hradě kvůli dění okolo vyznamenání pro Jiřího Bradyho dlouhou debatu, ze které má dojem, že většina kolegů na Pražský hrad půjde.

Politici ANO mají doporučení, aby 28. října šli na oslavu na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Faltýnek novinářům řekl, že se ANO shodlo jen na doporučení, takže rozhodnutí, zda se hradních oslav účastnit, je na každém jednotlivci. „Co se týká oslavy státního svátku, po dlouhé debatě vedení klubu i hnutí doporučilo poslancům a ministrům, aby se zúčastnili oslav svátku,“ uvedl Faltýnek.

Debata klubu podle něj byla konstruktivní a racionální. „Jedná se o státní svátek naší země, kdy slavíme vznik státu, není to svátek Miloše Zemana nebo kteréhokoliv jiného prezidenta, považujeme za slušnost vzdát úctu tomuto svátku,“ vysvětlil důvody doporučení pro poslance a ministry.

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš uvedl již o víkendu na Twitteru, že na Hradě nebude, protože stejně jako každý rok bude s dětmi v zahraničí. Rozhodnutí některých zákonodárců nejít na Hrad vyvolala aféra kolem ocenění Bradyho. Podle ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) prezident Zeman uvedl, že Hermanova příbuzného Bradyho ze seznamu oceněných škrtne, pokud se ministr sejde s dalajlámou. Hrad to odmítá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…