Politička, která odešla od Okamury, chce pomáhat proruským separatistům

07.08.2015 10:16

O Nele Liskové, kontroverzní političce z Moravskoslezského kraje, píše dnešní vydání MF Dnes. Lisková byla členkou nově vznikajícího hnutí Tomia Okamury Svoboda a přímá demokracie, kvůli neshodám, jaký by mělo hnutí zaujmout postoj ke konfliktu na Ukrajině, jej opustila. Ona sama totiž teď chce pomáhat proruským separatistům.

Politička, která odešla od Okamury, chce pomáhat proruským separatistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Slíbila jsem lidem na východní Ukrajině, že jim zajistím humanitární pomoc. SPD se vyjádřila, že se musí vše řešit u mírového stolu a od mé snahy pomoci se distancovali,“ uvedla Lisková pro MF Dnes. Zároveň se ohradila proti postoji české vlády, která dle ní podporuje Porošenkovu fašistickou vládu. 

Lisková tvrdí, že zajistí pomocí sponzorů a firem pro povstalce léky, obvazové materiály či hračky. Podle ní jsou viníkem války státy jako USA, které si z nich dělají výhodný byznys.

Předseda nově vznikajícího hnutí Tomio Okamura odchodu Liskové zřejmě nelituje. „My prosazujeme mírové řešení,“ řekl s tím, že do hnutí se přihlásilo již přes pět tisíc lidí. Lisková už prošla třemi politickými stranami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…