Politický moták Davida Ratha: O vině Nečase a Kalouska

19.11.2012 15:02

Poslanec David Rath, před zatčením člen ČSSD, vstoupil z vazební věznice v Litoměřicích do sněmovní debaty o státním rozpočtu. Učinil tak prostřednictvím „motáku“, který pověsil na svůj blog na Aktuálně.cz. Podle jeho názoru začali naší ekonomice místo hospodářů vládnout dva účetní, pro které jsou lidi jen čísly. Proto jim klidně zvýší DPH a uvrhnou je do ještě větší bídy.

Politický moták Davida Ratha: O vině Nečase a Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath ve sněmovně žádá vydat k trestnímu stíhání

David Rath z litoměřické cely sleduje, jak jsme v naší politice místo zásadních sporů o hospodářskou politiku svědky hádek o jednotlivé účetní položky rozpočtu. A tak kvůli několika miliardám, které se možná vyberou, zvyšujeme DPH, aby lidé mohli zapomenout na lepší životní úroveň.

Na výdajové stránce státní rozpočet dojí soukromé penzijní fondy a církve. V situaci, kdy hospodářství země padá a padá, stejně jako životní úroveň lidí. A vláda suverénně přizná, že to dělala špatně, a nic se nezmění.

Vládou prý hýbe ministr financí Kalousek, i když premiér Nečas se k jeho politice vehementně hlásí, dokonce do té míry, že se na sjezdu omlouvá za svůj podíl na volební prohře ODS. „Pěkná sebekritika, ale chybí odpověď na otázku, co bude dělat jinak. Jde tedy o prázdnou frázi,“ poznamenává. Kdo by od vlády čekal jasný seznam kroků k nápravě, ten prý bude zklamán.

Stejně zklamán bude i naivní pozorovatel, který by očekával, že vláda půjde do sebe. „Odsune církevní restituce, odloží drahou důchodovou reformu a nebude zdražovat,“ doporučuje Nečasovi s Kalouskem opoziční poslanec. Jenže vláda nic takového nepotřebuje, protože si zákulisními manévry opatřila ve sněmovně většinu 101 hlasů.

„Lépe bude jen tehdy, kdy se do vedení naší země dostanou národohospodáři a účetní jim připraví jeden z mnoha podkladů ke státnickému rozhodování,“ vzkazuje Rath. Zatím nám prý vládnou účetní, kteří ekonomické vedení země zredukovali na má dáti - dal. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…