Politický proces, svévole a výhrůžky, soptil Nečas po výslechu. A žalobce Ištvan ho usadil...

13.07.2013 8:07

Bývalý premiér Petr Nečas je přesvědčen, že to, čemu nyní média říkají kauza Nagyová, je politický proces zosnovaný státním zastupitelstvím. LN píší, že takto včera mluvil při svém odchodu z výslechu v Bartolomějské ulici.

Politický proces, svévole a výhrůžky, soptil Nečas po výslechu. A žalobce Ištvan ho usadil...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Expremiér Petr Nečas absolvoval výslech v Bartolomějské ulici. Vyšetřování se týká údajných úplatků pro tři poslance ODS. Petr Tluchoř, Ivan Fuxa a Marek Šnajdr měli dostat posty v polostátních firmách výměnou za to, že odejdou ze sněmovny. LN píší, že se Nečas dostal do ostrého sporu s návladními, kteří dozorují kauzu Nagyová.“Jedná se o vykonstruovaný politický proces, o svévoli státního zastupitelství,“ prohlásil Nečas při svém odchodu.

Nagyové se mstí bývalí zaměstnanci vlády

Deník dále uvádí, že Nečas byl během výslechu dvakrát napomínán. Urážel prý vyšetřovatele a státní návladní. Na výtky ostravského státního zástupce Rostislava Bajgera a vrchního olomouckého žalobce Iva Ištvana prý Nečas odvětil, že se nenechá zastrašovat. Podle informací od jednoho z přítomných obhájců popisuje deník i samotnou gestikulaci, která Nečasův projev provázela. „Státní zástupce při slovech o pokutě na Nečase hrozil prstem,“ popsal prý právník.

Petr Nečas kritizoval i samotný výslech, který trval 2,5 hodiny. „Výslech ukončili hned po mém úvodním slovu. Navíc znemožnili kladení dotazů i obhájcům obviněných. To je velmi nestandardní postup,“ říká Nečas. Ivo Ištvan však uvedl, že nekladení otázek mělo taktický význam. Také prý řekl, že situace nebyla tak vyhrocená, jak znělo od obhájců. LN dále uvádějí, že Nečas se také rozčílil nad tím, že obvinění v kauze Nagyová pobývají příliš dlouho ve vazbě a že jim to přináší mnohé, i zdravotní, komplikace. Nečas u výslechu také opakovaně hájil Janu Nagyovou. Výroky na její adresu prý považuje za osobní mstu bývalých pracovníků vlády.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…