Politik, který si nechal proplatit 50 piv, promluvil o vládě

09.08.2018 15:17

Server ParlamentníListy.cz přinesl článek o tom, jak žijí někteří pražští radní a na co využívají erární peníze. Peníze běžně určené na drobné pohoštění pro hosty byly na Praze 4 využity zvláštním způsobem. Nakupoval se za ně tvrdý alkohol, šampaňské, krevety a desítky piv. Jeden z radních, který si nechal proplácet alkohol, se teď rozhodl promluvit o vládě Andreje Babiše (ANO).

Politik, který si nechal proplatit 50 piv, promluvil o vládě
Foto: ODS
Popisek: Jaroslav Míth

Při listování účtenkami, které Praha 4 poskytla, jsme narazili na velké množství alkoholu, a to téměř u každého člena Rady již od roku 2014. Vedení městské části v tuto chvíli představuje starosta za Zelené Petr Štěpánek, místostarosta Zicha (na radnici se dostal jen díky hnutí ANO v roce 2014, posléze Babišovo hnutí opustil), dále Zdeněk Kovářík, Alžběta Rejchrtová, Zdeněk Pokorný, Jaroslav Míth či Ondřej Růžička.

Radní Jaroslav Míth si nechal proplatit účet z restaurace Na Staré Sokolovně v hodnotě 3209 korun. Lístek platil ve 22:30 a mimo jiné obsahoval 45 velkých piv Pilsner Urquell, deset malých, jeden grog, 4 velká piva Gambrinus a jeden panák Jägermeistera.

Právě tento radní požádal média, aby obrátila svou pozornost na Andreje Babiše, protože právě stávající předseda vlády představuje podle Mítha hrozbu pro demokracii. Babiš prý udělá takřka cokoli, aby se udržel u moci. Obětuje údajně kohokoli, jen aby přežil, včetně kteréhokoli ze svých ministrů. Radní v této souvislosti dokonce sáhl k příměru, v němž zaznělo jméno Adolfa Hitlera.

„Je to totiž podobné, jako kdyby za druhé světové války spojenci odstranili několik Hitlerových generálů a samotného vůdce nechali v klidu řádit dál. Babiš je v podstatě neomezeným pánem situace a jeho ANO v koaliční vládě si z ČSSD udělalo jen bezmocnou stafáž,“ zdůraznil Míth.

Podle radního je na čase, aby média přestala řešit opsané diplomky a podobné kauzy a věnovala se skutečně podstatným věcem. Jako tomu, že Babiš ohrožuje svobodu a samotné základy parlamentní demokracie. Než bude pozdě, nabádal Jaroslav Míth média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…