Politikovi se chtělo zvracet. Pak se pěkně oblékl, sedl si doma do kuchyně a mluvil

19.01.2016 13:03

František Matějka ze Strany svobodných občanů se na svém facebookovém profilu vyjádřil prostřednictvím videa k tématu skutečné a falešné, sdílené solidarity a na ní postaveném superbyznysu z veřejných peněz daňových poplatníků.

Politikovi se chtělo zvracet. Pak se pěkně oblékl, sedl si doma do kuchyně a mluvil
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Matějka nejprve reagoval na zprávu z facebookového profilu „ANOfertu“, jak uvádí. Zde se dočetl, že Andrej Babiš se stal lídrem celoevropského boje proti krádežím na daních. Po patnácti měsících totiž podpořilo jeho návrh deset členských států.

„Chce se mi zvracet. Pozitivní obraz o českých politicích napravuje člověk, pro kterého je parlamentní diskuse obtíží, diskutovat o čemkoli mimo parlament neumí, daní méně, než kolik dostane na dotacích, vyhrožuje novinářům, svůj byznys má založený na povinném odběru jeho produktů občany, téměř 40 % jeho obratu tvoří státní zakázky na zádech daňových poplatníků a u kterého podezření z dotačních podvodů v soukromém kšeftu šetří jeho podřízení na ministerstvu financí?“ táže se na základě zprávy, kde je Babiš vychvalován za napravování pozitivního obrazu o českých politicích. „Chápu, že pro ostatní politiky v EU je to sen, taková kumulace moci, ale fakt bych zvracel,“ dodal. 

„Když máte problém a přijdete požádat konkrétního člověka o pomoc a on vám pomůže, tak to je skutečná solidarita,“ uvedl následně na videu, které natočil zřejmě u sebe doma, oblečen v obleku s kravatou. „Takzvaná sdílená solidarita je, vážení, úplně jiná hra, na úplně jiném hřišti,“ hovoří vážně, sedě v černém obleku ve své kuchyni. „To přijdete za nějakou neziskovou organizací, že potřebujete pomoct. Ta vezme deset tisíc z dotací nás všech, půlku si nechá na svůj provoz a půlku poskytne vám. A to je dobrý byznys. Superbyznys to ale je, když si nějaká taková nezisková organizace usmyslí, že existují skupiny osob, kterým je nutné pomáhat přesto, že si o to sám nikdo neřekl,“ podotkl s tím, že následuje umělé vytvoření problému a udržování ho při životě. „V takovém případě si z těch deseti tisíc nechají všechno, aniž by někomu pomohli. Kéž by se skutečná solidarita vrátila zpátky mezi lidi,“ uzavřel.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…