Pologramot, lhář. Kalousek si odplivl nad odborářem z Václaváku

17.04.2023 17:15 | Ze sítí

Bývalý politik Miroslav Kalousek označil předsedu Asociace samostatných odborů ČR Bohumíra Dufka za „notorického lháře a pologramota“. Reagoval tak na Dufkova slova z nedělní protivládní demonstrace, že Kalousek jako ministr financí rozházel 130 miliard určených na důchodovou reformu za solární panely.

Pologramot, lhář. Kalousek si odplivl nad odborářem z Václaváku
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

Dufek na nedělní demonstraci, kterou organizoval šéf strany PRO Jindřich Rajchl, prohlásil, že Kalousek jako ministr financí mezi roky 2010 až 2012 „rozházel 130 miliard korun, které byly připraveny na důchodovou reformu“. Údajně měl Kalousek tyto peníze zmařit ve prospěch dotací na solární panely.

Kalousek na Twitteru Dufka označil za lháře a pologramota, jehož slova mají znaky kretenismu. „Dovoluji si informovat členy tripartity o tom, že předseda Asociace samostatných odborů ČR pan Bohumír Dufek je notorický lhář, v jeho projevu dominují znaky pokročilého kretenismu. Doporučuji tak přistupovat k jeho příspěvkům na tripartitě,“ uvedl Kalousek.

 

 

„Pamatuji si, jak tenhle pologramot vyřvával po schůzích, že ‚Klaus vykradl 100 miliard korun z penzijního fondu‘. Žádný penzijní fond přitom nikdy neexistoval a těch 100 miliard také ne. Tak tohle je ještě blbější,“ přidal další komentář.

 

 

V dalších reakcích pod příspěvkem Kalousek ironicky prohlásil, že dlouhodobě financuje protivlastenecké síly. „Odborář Dufek se mýlí. Já jsem ty peníze nerozházel. Já jsem je ukradl, to přece každý ví. S Georgem Sorosem z toho financujeme protivlastenecké a protinárodní síly po celé Evropě. Kdybych to neudělal, byl by dnes průměrný důchod na dvojnásobku průměrné mzdy, to nešlo připustit,“ napsal Kalousek v příspěvku, kterým se vysmívá dezinformační scéně.

 

 

Dufek vystupuje na Rajchlových demonstracích pravidelně, v březnu mimo jiné kritizoval německé firmy podnikající v České republice. „Skopčáci skoupili všechny firmy a dneska nám diktují. Na druhé straně vysávají naši republiku jako pijavice. Podívejte se, kolik peněz tady zůstane a jak si žijí naši občané. Nejsme občané druhé kategorie,“ prohlásil.

Jeho prohlášení byla tak křiklavá, že se od něj veřejně musel distancovat předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula s tím, že jde o jiné odbory. „Lidé musejí rozlišovat. Strana ODS a hnutí ANO jsou rozdílné politické subjekty. ČMKOS a ASO jsou naštěstí podobně oddělené svazy. A to z pohledu vedení, principů i přístupu,“ uvedl v březnu pro CNN Prima NEWS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kalousek provedl stovky lumpáren., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseApep , 17.04.2023 17:52:14
Ale ani pod jednou není podepsán. Na to měl svoje podřízené. Dnes už jenom parazituje ve VZP.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…