Pološílená Čaputová, ryje Topolánek. Ale pořád prý lepší, než Zeman

12.12.2020 22:38

Joe Biden není můj šálek čaje, odkaz Donalda Trumpa bude hodnocen lépe. Babiš vede vládu markeťáků, viním je za ty mrtvé. ODS se ocitla v kleštích. I ta pološílená progresivistka Čaputová je pro mě stokrát lepší než Zeman. Expremiér Mirek Topolánek zase jednou zavítal do rádia a spustil kanonádu.

Pološílená Čaputová, ryje Topolánek. Ale pořád prý lepší, než Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Anketa

Kdo z vybraných politiků má Vaši největší důvěru? (dle abecedy)

hlasovalo: 38073 lidí
Nejprve se věnoval protiepidemickému systému PES.

Mně se líbí ten PES, když je v boudě a trochu kňučí a neštěká, ale on se tak nechová. Ten pes, pokud se ty čísla zhoršují, tak je docela zlej,“ posteskl si Topolánek ve Frekvenci 1. Protiepidemický systém se mu navíc jeví tak složitý, že řada lidí vlastně vůbec neví, které zákazy doopravdy zrovna teď platí, a které neplatí. „To si myslím, že se tý vládě fakt nepovedlo,“ pravil expremiér.

Současná koronavirová čísla jsou podle Toplánka natolik varující, že vláda ještě bude muset zasáhnout. „Vláda už tu nejlepší chvíli promeškala. Já si dovedu představit, že vzhledem k těm číslům bude muset ta vláda před Vánocemi udělat nějaké opatření, a do toho se jí nebude chtít. Ale pak riskuje, že leden a únor znovu strávíme v lockdownu a v celostátní izolaci,“ varuje expremiér.

Upozornil, že při cestě do Jižní Koreje zjistil, že asijské země byly na pandemii mnohem lépe připraveny než Evropané. A teď už jsme v situaci, kdy podle Topolánka nejde dělat už nic méně bolestivého. Na začátku se mělo víc a víc trasovat, stále dokola. To, že se to nedělo, to je podle Topolánka vina vlády. „Takže já viním tu vládu za ty počty těch mrtvých,“ sdělil Topolánek.

Lidé navíc už mají plné zuby karantén, protože se bojí o svou existenci.

Topolánek je přesvědčen, že vláda Andreje Babiše zkrátka a dobře selhává. „To je vláda markeťáků, vláda nesmírně populistická. Ale já bych teď premiérem být nechtěl, protože teď už nic jiného dělat nejde,“ zaznělo z úst Topolánka.

Prozradil posluchačům, že se nechá očkovat proti nemoci covid-19, ale nikoli proto, že to doporučuje vláda, ale proto, že má strach o své blízké.

Stranou jeho pozornosti nezůstaly ani daňové změny, které prohlasovali hnutí ANO, ODS, SPD a komunisté. ODS se podle něho ocitla v kleštích. Když hlasovala pro snížení daní, nechovala se rozpočtově zcela zodpovědně, ale kdyby pro snížení daní nehlasovala, Babiš by to mohl poté používat proti ODS až do voleb.

K předvolební koalici ODS, TOP 09 a KDU-ČSL má sice jisté výhrady, protože tyto tři strany mají mezi sebou jisté odlišnosti, ale věří, že tato koalice může Česku pomoct. S vládou Andreje Babiše se, podle Topolánka, totiž řítíme do politické, ekonomické a morální zdi.

Petr Fiala, podle Topolánka, může dokázat tuto těžkou zatáčku vybrat. Fialovým konkurentem v ODS by prý do budoucna mohl být např. jihočeský hejtman a stávající předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí
Pár slov pronesl i k americké politice.

„Joe Biden není můj šálek čaje. Já pořád tvrdím, že ten populistický odkaz Donalda Trumpa bude mnohem lepší, než jeho vlastní obraz,“ pravil Topolánek. Trump podle něj vystupoval velmi kontroverzně a málokomu to mohlo být sympatické, ale Trumpův odkaz bude nakonec hodnocen lépe.

Joe Biden bude, podle Topolánka, pokračovat v politice Baracka Obamy, což ve skutečnosti znamená, že se pro Česko v podstatě nic nezmění. Totéž by se dalo říct i ve vztahu Bidena k EU. „Evropská unie je pytel blech, takže vlastně nevím, o čem vlastně mluvíme, když říkáme EU. Těm byrokratům v Bruselu se bude Biden možná líbit, protože s nimi bude mluvit mile, ale ta politika se v zásadě nezmění. Možná se urychlí ty obchodní dohody,“ řekl Topolánek.

Nakonec prohlásil, že se sám do politiky nechystá, ale doufá, že voliči v České republice v budoucnu vyberou lepšího prezidenta, než jakým je dnes Miloš Zeman.

„On vyloženě začal škodit a má z toho podle mě radost, protože už ho nic jiného než tyhle motivace nedrží v tom diskursu. Doufám, že najdeme člověka, za kterého se nebudeme stydět. Pro mě i pološílená progresivistka (Zuzana) Čaputová je stokrát lepší volba než tento aktivistický prezident, který se vlamuje do Ústavy a tak trochu se za něj všichni stydíme,“ obul se Topolánek do Zemana.

Pak už jen popřál pěkné a požehnané Vánoce všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…