Polsko-český kněz v rádiu: Máme pokrokového papeže, takže možná bude i celibát zrušen. Ať to ale udělá rychle, než mi bude osmdesát

23.12.2015 19:27

Hostem Kauzy dne Rádia Impuls byl kněz Zbigniew Czendlik. Řeč byla nejen o Vánocích, ale i o migrační krizi či o celibátu.

Polsko-český kněz v rádiu: Máme pokrokového papeže, takže možná bude i celibát zrušen. Ať to ale udělá rychle, než mi bude osmdesát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Římskokatolický farář Zbigniew Czendlik

„Musíme přijmout uprchlíky,“ řekl úvodem rozhovoru Czendlik s tím, že úkolem křesťana musí být pomoc každému, kdo je v nouzi. I vlastně Ježíš byl podle něj uprchlík. Názor svého „nadřízeného“ Dominika Duky kolem migrační krize nezná, jak sám uvádí, filtruje zprávy. 

„Ne každý muslim je terorista, ne každý terorista muslim,“ řekl k tomuto tématu. 

„Budit jen v případě požáru nebo zrušení celibátu,“ má napsáno nade dveřmi Czendlik. A následně vysvětluje: „Máme nyní hodně pokrokového papeže Františka, takže je možné, že celibát bude zrušen. Měl by to ale udělat rychle, protože jestli to udělá, až mi bude osmdesát, tak budu stát v první řadě a budu proti,“ směje se Czendlik. Následně prý dostal jeden e-mail od ženy, která uvedla, že i v osmdesáti to jde. „Líbí se mi řešení věcí s nadhledem,“ dodal k tomu. Někdy se podle něj bereme příliš vážně. „Když nemáš co dělat, nedělej to u mě,“ zní například jeho další moto. 

Lidi má podle svých slov rád, proto miluje i Vánoce, kdy se s lidmi může setkávat. „Chtěl bych popřát krásné Vánoce. Pomohl bych si citátem Jiřího Suchého: Přeji všem lidem dobré vůle, aby Ti, kteří v sobě pokoj nemají, nám dali pokoj,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…