Polsko už párkát přestalo existovat, hrozí z Moskvy dáma, která proslavila Novotného

15.05.2022 17:42 | Ze sítí

Z Ruska stále častěji zaznívá, že válkou na Ukrajině to nemusí skončit. Varování už si vyslechli Finové, za to, že se připravují na vstup do NATO. A další výhrůžka teď směruje k Polsku. Kremelská propagandistka Olga Skabejevová pohrozila, že z historie už známe několik časových etap, ve kterých Polsko jako stát, ať už jako království či jako republika, neexistovalo. Připomeňme, že před pár lety Skabejevová proslavila i starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS).

Polsko už párkát přestalo existovat, hrozí z Moskvy dáma, která proslavila Novotného
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Už při svém projevu 24. února, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil rozpoutat válku proti Ukrajině, varoval svět, že Rusko využije všech dostupných prostředků proti každému, kdo se mu pokusí vpád na Ukrajinu překazit.

Když se o pár dní později začalo hovořit o možném vstupu dosud neutrálního Švédska a Finska do NATO, z okolí Vladimira Putina zaznělo, že to zhorší bezpečnostní situaci v Evropě. Finové však i navzdory ruskému varování dali jasně najevo, že o vstup do NATO stejně požádají.

Teď z Ruska přišlo další varování. Tentokrát adresované Polsku.

„Fašistický teror nyní nabírá na síle nejen na Ukrajině, ale i v Evropě. Polský premiér Mateusz Morawiecki řekl, že ruský svět představuje hrozbu pro celou Evropu. Morawiecki dokonce vyzval k zničení této ‚zrůdné ideologie‘, která je podle něj ‚rakovinou‘,“ poznamenala Skabejevová, jedna z předních mediálních tváří Putinova režimu.

„To se stává, když se lidé z historie vůbec neponaučí. Právě kvůli takovým samolibým a arogantním idiotům už Polsko několikrát přestalo existovat jako samostatný stát,“ pokračovala Skabajevová.

Moderátorka Skabejevová před pár lety proslavila také starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS).

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) v závěru roku 2019 vystoupil v ruské státní televizi Rossija 1, aby hájil svůj záměr postavit pomník vlasovcům.

Rusové byli z vystoupení a ze šklebících se grimas Pavla Novotného v jednom z ruských nejsledovanějších TV kanálů doslova v šoku. Mnohem hůř však nesli, když jim vmetl do tváře vraždění v polské Katyni: „Tak prosím vás, řekněte tomu zfetovanému nebo opilému pánovi, že o vlasovcích u Norimberského tribunálu nic neříkali. A už vůbec nemluvte o tom, jak stříleli Poláky. Vy jste stříleli Poláky v Katyni.“

Na jeho adresu pak padala slova jako debil, blbeček, blázen. Nervy ujely i samotným moderátorům Olze Skabejevové i Jevgeniji Popovovi.

A Skabejevová je tatáž moderátorka, která před pár dny oznámila světu, že vlastně už začala třetí světová válka, protože Rusko v invazi na Ukrajině čelí i technice dodané na Ukrajinu Severoatlantickou aliancí.

„Můžeme bezpečně nazvat to, co eskalovalo, třetí světovou válkou. Je to absolutně jisté. Právě teď bojujeme proti infrastruktuře NATO, když ne proti samotnému NATO,“ uvedla v ruské státní televizi Rossija 1 Olga Skabejejová. Na její slova upozornil server Blesk.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…