Pomáhá ODS Zemanovi? ptá se komentátor v LN

10.07.2012 9:32

Do boje o Hrad jde s největšíma nadějema Miloš Zeman. V porovnání s ostatními kandidáty na něm nejméně ulpívá členství v KSČ, kde strávil jen dva roky. A podle Petra Kamberského z Lidových novin to vypadá, že má svým způsobem podporu občanských demokratů.

Pomáhá ODS Zemanovi? ptá se komentátor v LN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Zdá se, jako by ODS nechtěla prosadit svého kandidáta na Hrad. Sice s velkou slávou zahájili primárky, ale jejich výsledek je fraška.

„Veřejné ohlášení kandidáta největší pravicové strany by si člověk představoval jako velkou show s národními elitami v popředí. Houbeles. Přemysla Sobotku představil premiér takřka mezi řečí, na letištním salonku před odletem do Bruselu,“ píše Kamberský.

Portréty Sobotky se objevují maximálně na stránkách Senátu

Už teď přitom u silnic visí billboardy s Milošem Zemanem, kdežto Sobotkovy portréty se objevují maximálně na stránkách Senátu. Sobotkovi totiž věří jenom málokdo.

O post hlavy státu se navíc začal ucházet také ekonom a bývalý ministr průmyslu Vladimír Dlouhý. Kamberský ale upozorňuje, že by něko jen tak nevyměnil lukrativní existenci u Goldman Sachs za svázaný a také mnohem skromnější život prezienta.

Dlouhý je tedy jakýmsi šedým koněm, který má odebrat hlasy středových a pravicových voličů. Díky tomu se Miloše Zeman probojuje do druhého kola.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…