Pomáhá vězňům po návratu na svobodu. Přes rádio poslala varování Jiřímu Kajínkovi

16.05.2017 19:02

Dagmar Doubravová z neziskové organizace Centrum Rubikon ohodnotila v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls šance na návrat snad nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka do normálního života. O šancích vězňů ví své, protože odsouzeným již delší dobu pomáhá v návratu do normálního života.

Pomáhá vězňům po návratu na svobodu. Přes rádio poslala varování Jiřímu Kajínkovi
Foto: Archiv KPR
Popisek: Ivana Zemanová s Jiřím Kajínkem

„Pro každého vězně je propuštění výhra,“ zahájila rozhovor s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou Doubravová. „Je však otázka, zda se propuštění vězni mají kam vrátit, zda mají rodinu, partnerku a tak podobně,“ pokračovala. Doba krátce po propuštění připomíná podle Doubravové boj o přežití. Důležité je, zda má propuštěný vězeň možnost najít práci. „Tady naše organizace Rubikon nabízí pomoc,“ prozradila dáma.

„Bohužel, zatím se nepodařilo, aby se ve státní správě povedlo umístit propuštěného vězně. Ale třeba u nás, v neziskové organizaci, pracují propuštění vězni a oni jsou velmi vděční za tu šanci,“ prozradila Doubravová.

Celý pořad naleznete zde.

Když se nějaký propuštěný vězeň obrátí na organizaci Rubikon, v první řadě se zkoumá, co dělal před nástupem trestu, či jak pracoval ve vězení. Kajínek se může opřít o svou popularitu, jenže se nabízí otázka, jak dlouho si udrží pozornost diváků.

„Myslím si, že pan Kajínek bude vystaven velké zkoušce jako všichni lidé, kteří se ocitli v showbyznysu. Bude si muset vyhodnotit, jak se připravit na dobu, až ten případný zájem opadne... Podle toho, co jsem o něm zjistila z médií, je to člověk inteligentní, který podle mého udělá všechno pro to, aby se tam nemusel vrátit,“ vyjádřila na závěr svůj názor.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…