Pomozte, nezvládáme uprchlíky, křičí Itálie. Ve skutečnosti se prý už na byznys čile napojili místní mafiáni

07.06.2015 10:34

V posledních týdnech je v popředí zájmu médií i politiků problém přílivu desítek tisíc uprchlíků do Řecka a Itálie. Ve druhé jmenované zemi ovšem nepůsobí imigranti jen potíže. Italská mafie a na ni napojení politici si z nich dokázali udělat výnosný zdroj příjmů. Píše o tom server Novinky.cz.

Pomozte, nezvládáme uprchlíky, křičí Itálie. Ve skutečnosti se prý už na byznys čile napojili místní mafiáni
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

To, jak italské podsvětí a s ním spřažení politici z pravice i levice nestoudně vydělávají na tragédii imigrantů, odhalily odposlechy a obžalovací spis římské prokuratury. „Uprchlíci vynášejí mnohem více než třeba drogy,“ pochlubil se do telefonu jeden bývalý člen obecní rady.

Postup byl prý jednoduchý. Marcello Carminati, šéf mafiánského klanu a bývalý pravicový extremista, financoval volební kampaň některých mužů z radnice. Ti pak přes své známé na ministerstvu vnitra či na prefektuře zajistili „přísun“ uprchlíků do některých sběrných zařízení. A ta často fungovala v jeho režii.

Podle serveru italský stát vydává na každého uprchlíka 38,5 eura (1 056 korun) denně. Pak už jen stačilo zfalšovat účty, uvádět vyšší počet uprchlíků, než odpovídalo skutečnosti, a zisk se jen hrnul. „Na každém uprchlíkovi si musíme vytřískat euro denně,“ řekl další člen klanu.

Nelegální zisky neměla mafie jen z přílivu uprchlíků, ale i z Romů. Ti přišli do Říma z Balkánu během posledních třiceti let a skončili v táborech na okraji města. Podle serveru jim římská obecní správa postavila sruby a platí jim elektřinu, vodu, otop a v některých případech i stravu. A na milionech eur, které město každoročně platilo na účet Romů, si prý různé „charitativní“ organizace a „družstva“ naplnily kapsu.

Celý text je ZDE

Na tuto zprávu zareagoval na svém facebookovém profilu bývalý poradce premiéra Mirka Topolánka Martin Schmarcz. Ten dnes působí jako aktivní bloger vystupující proti imigraci. „Aha, proto Italové nedokážou bránit své hranice před nelegálními migranty – takže máme být solidární s italskou mafií a zkorumpovanými politiky? Ono tedy u nás by se jistě také našlo dost vykuků, kteří by si na importu nelegálů rádi namastili kapsu. Jako si ji už dnes mastí na ubytovnách pro Romy,“ napsal Schmarcz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…