Pomsta hackerů za „rasistickou“ Slavii? České sportovní kluby čelí útokům na své weby

15.04.2021 22:40

Čtvrtek se nesl ve znamení masivních útoků hackerů. Řeč je o internetových stránkách fotbalového klubu pražské Slavie a dalších předních českých sportovních klubů, které byly v průběhu čtvrtka po několik hodin opakovaně nedostupné. Podle ředitele společnosti poskytující internetové služby Davida Schlegela rozhodně nejde o náhodu. Jak uvedl podle serveru Echo24.cz, jedná se podle jeho názoru o reakci na aféru kolem údajného rasismu slávistického hráče Ondřeje Kúdely. Právě ve čtvrtek večer navíc Slavia sehraje důležitou odvetu proti londýnskému Arsenalu.

Pomsta hackerů za „rasistickou“ Slavii? České sportovní kluby čelí útokům na své weby
Foto: slavia.cz
Popisek: SK Slavia Praha - logo

„Útok je nezvykle masivní a nelze určit, odkud je veden, protože přístupy jsou distribuovány celým internetem. Původní server má teď novou IP adresu, nový proxy server běží a má adresu původního serveru. Přes něj teď zkoušíme propouštět nějaká spojení. Moc mě to mrzí, bohužel těmto věcem nelze úplně předejít,“ řekl David Schlegel, jednatel společnosti eSports.cz, která kromě Slavie poskytuje pronájem internetového prostoru i dalším týmům nejvyšší české fotbalové i hokejové ligy.

Schlegel rovněž podle serveru Denik.cz vyloučil, že by se mohlo jednat o pouhou náhodu, a připomněl, že se incident již jednou u Slavie stal, a to po skandálu s Dynamem Kyjev v roce 2018 před více než dvěma lety.

Z dostupných informací pak vyplývá, že server eSports.cz měl zahltit takzvaný „DDoS útok“. Podezřelé také je, že k útoku hackerů došlo v den odvetného utkání mužstva Slavie proti londýnskému Arsenalu, které má rozhodnout o semifinalistovi Evropské ligy. Duel začne ve 21 hodin. S výpadkem se kvůli útoku potýkala i většina hokejových klubů v nejvyšší české soutěži. Na zmiňovaném serveru totiž běží i stránky hokejových klubů.

Ondřej Kúdela byl totiž potrestán Evropskou fotbalovou unií (UEFA) za rasismus. Český reprezentant má zmeškat deset zápasů. Disciplinární komise mu prokázala rasistickou urážku soupeře Glena Kamary v utkání se skotskými Rangers, český hráč však i nadále rasismus odmítá a ve spolupráci s advokátem zvažuje odvolání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…