Poprava. Co vylezlo na Pešána, je velká ostuda

10.02.2022 14:14 | Ze sítí

Pro český hokejový tým nezačala olympiáda dobře. Po prohře 1:2 se zloba a vtípky snesly na hlavu trenéra Filipa Pešána, do kterého rýpou i někteří politici, například že by byl ideální, kdyby měl vybírat popravčí četu. Ovšem sportovní novináři nabízejí poněkud jiný pohled a i jiného viníka neúspěchu.

Poprava. Co vylezlo na Pešána, je velká ostuda
Foto: Repro Youtube
Popisek: Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Česko včera v olympijském hokejovém zápasu s Dánskem inkasovalo hned v první třetině dva góly a skóre pak srovnalo pouze na 1:2. Trenér Filip Pešán se o prohře vyjadřoval pro deník Sport. „Byla kopií všech prvních třetin v téhle sezoně,“ vyjádřil se o nešťastné první třetině a dodal, že to už není náhoda.

„I vyložených šancí jsme měli víc než soupeř. Nebyli jsme taky schopní pomoct si přesilovkami. Proto jsme prohráli,“ vysvětluje Pešán prohru s Dánskem. Co za slabými prvními třetinami stojí však neví, jinak by to změnil. „Dostávali jsme se do pozic, ze kterých by naše střely měly končit v síti, ale jestli jsme byli nervózní, nebo... Nemám pro to vysvětlení. Ve vyložených šancích jsme opět zakončili tak, že jsme branku nedali,“ uvedl. Jeho tým prý „žil a udělal pro výsledek všechno“.

Vtipy na Pešána a národní tým se už ovšem množí. Jeden z nich už sdílel bývalý hejtman Michal Hašek.

A nebyl sám, lidová tvořivost už zapracovala.

„Kdo je podle vás nejhorší trenér v historii české hokejové reprezentace? A proč zrovna Filip Pešán?“ ptal se pirát Filip Mezera.

Řadu zajímavostí o národním týmu i o Filipu Pešánovi připomněl hokejový novinář Jiří Vítek. Předně, národní tým má za sebou od června minulého roku druhou nejdelší sérii porážek v řadě, prohrál osmkrát. Poslední trenér, který získal na zimních olympijských hrách medaili, je pak Alois Hadamczik. Nejdelší sérii porážek pak měl Ivan Hlinka, se kterým hokejový nároďák prohrál devětkrát za sebou.

„Pešán však jako jediný zaznamenal sérii devíti výher v řadě. Jeho rekordní šňůra pokryla kompletní přípravu před mistrovstvím světa 2021, kdy český tým zaznamenal po dvou výhrách nad Rakouskem, Německem a Slovenskem, což následně doplnil v Praze skalpem Finska, Švédska a Ruska,“ poznamenává Vítek, dodává nicméně, že se jednalo o slabší soupeře.

„Rozumím, že po hokejových peripetiích v kalendářním roce 2021 není příliš důvodů k optimismu. Přesto ale věřím, že škodolibou radost z možného vyhazovu Filipa Pešána vytlačí v následujících deseti dnech spokojenost s výkony a výsledky národního týmu,“ mínil Vítek před včerejším zápasem.

A ze situace neviní Pešána bývalý novinář deníku Sport Tomáš Bönisch. „Největším problémem českého hokeje není Pešán ani nedostatek střelců, ale Tomáš Král. Jeho práce totiž vedla k Pešánovi a k nedostatku střelců,“ obviňuje prezidenta Českého svazu ledního hokeje, který tuto funkci zastává od roku 2008.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…