Poprvé v Česku. ODS v Praze 6 bude oslovovat voliče zcela novou metodou

30.08.2018 13:50

Občanští demokraté v Praze 6 hodlají v předvolební kampani nasadit zcela nový způsob komunikace voliči. Letáků, novin a běžných videí podle nich mají občané plné zuby. Potenciální voliče hodlá ODS oslovit pomocí virtuální reality, kterou by po volbách ráda přetavila v realitu skutečnou. Záměr ve čtvrtek médiím představil kandidát na starostu “šestky” Jakub Stárek.

Poprvé v Česku. ODS v Praze 6 bude oslovovat voliče zcela novou metodou
Foto: Archiv JS
Popisek: Jakub Stárek (ODS), kandidát na starostu Prahy 6

ODS v šesté pražské městské části za pár dnů zahájí předvolební kampaň do komunálních voleb a občany bude oslovovat způsobem, jaký politici dosud v České republice nevyzkoušeli. Konkrétně pomocí komentované virtuální reality. Programové priority tak zájemci u pouličních stánků uvidí naživo tak, jak by v realitě vypadali. To vše pomocí speciálních brýlí pro virtuální realitu.

Podle lídra občanských demokratů na Praze 6 Jakuba Stárka poslední pár let přineslo nebývale rychlý rozvoj v oblasti technologie virtuální reality a neustále vznikají aplikace, které prostřednictvím speciálních brýlí přenášejí uživatele do různých abstraktních realit či fantastických krajin. ODS v Praze 6, která kandiduje s podporu Svobodných a Soukromníků, se proto dle jeho slov rozhodla tuto technologii použít při komunikaci s voliči.

“Plány politiků mají většinou podobu mluveného slova, textu a občas kombinaci obojího doplňuje jednoduchá grafika. My jsme se rozhodli představit politickou vizi jinak,” konstatuje kandidát na starostu Stárek s tím, že běžné letáky, volební noviny a podobné “staré” způsoby vedení kampaně už občany spíše unavují a štvou.

Lidé, kteří se u předvolebních stánků ODS v Praze 6 zastaví, se prý o plánech kandidátů nebudou dozvídat jen z papíru, ale podle Jakuba Stárka budou moci prožít několikaminutový výlet do světa, ve kterém tyto plány už existují. Ve speciálních brýlích lidé uvidí nejen už existující plány, kupříkladu zahloubenou Patočkovu ulici nebo nové školky, ale vše doprovodí komentář lídra kandidátky.

Na kandidátce ODS v Praze 6, kterou vede Jakub Stárek, jsou též lidé dalších dvou politických subjektů, Svobodných a Soukromníků. Druhé jmenované zastupuje dlouholetý šéf Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky.

Video, které lidé mohou vidět v brýlích na virtuální realitu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…