Populární zpěvák o uprchlících, Zemanovi a neziskovkách. To tu ještě nebylo...

14.06.2016 6:40

Lou Fanánek Hagen, vlastním jménem František Moravec, poskytl rozhovor magazínu Reportér. Zhurta se opřel do neziskových organizací, ale ani za mák nešetřil proevropské politiky nebo politiky Konvičkova typu. Nesnese prý ani jednu skupinu. Nemá prostě koho volit. Posledními dobrými politiky prý v Česku byli Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Poslední jmenovaný muž je prý osobou na svém místě.

Populární zpěvák o uprchlících, Zemanovi a neziskovkách. To tu ještě nebylo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Kterého světového státníka byste nejraději nechali zmizet?

hlasovalo: 11501 lidí

„Vůbec to není tragédie, ten člověk má svoji roli, kterou hraje dobře, protože mu to ostatní umožnili. Pokud říkají a dělají do očí bijící hovadiny, tak má snadno navrch člověk s obyčejným selským rozumem, což Zeman je… Už od dávných dob, kdy jsme dělali televizní Gumáky, miluju tři politiky – Zemana, Klause a Havla. Bez ohledu na to, že byl každý z nich jiný, měli schopnost říkat zajímavé věci a navíc je říkali charakteristickým tónem, takže je v každé hospodě uměl někdo napodobit. Byli originální,“ prozradil Hagen.

Je rád, že teď žije mimo Prahu. Zachovává si tak odstup od neziskových organizací a akademiků, kteří se vzájemně utvrzují ve svých názorech. „Například mě štvou neziskovky, které se snaží dělat politiku – paraziti současné společnosti. Tady na horách potkáváte tesaře nebo zedníky, ale na pracovníka neziskovky, naštěstí, nenarazíte… Neboli já jsem rád, že teď můžu sledovat svět, který už mi připadá poněkud špatný a nesmyslný, zpovzdáli,“ pochvaloval si zpěvák.

Mezi tyto lidi počítá třeba Davida Kollera ze skupiny Lucie. Vyčítá mu, že brojí proti Zemanovi a Rusům, ale tím v podstatě jen dokazuje, že zamrzl někde v roce 1989 a vede staré bitvy. „Když slyším veřejně promlouvat třeba docenta politických věd Davida Kollera, tak nevím, jak vám, ale mně to připadá za hranou vkusu a moc se tomu nemůžu smát. Protože tihle lidé mají Zemana za svého fackovacího panáka. Jejich prezidentem měl být pan kníže, který by pozdvihl národ služek a lokajů do výše, ale místo něj máme hrozného a vulgárního Zemana, což je prý tragédie… No, nevím,“ podivuje se Hagen.

Má určité pochopení pro lidi, kteří se v určité části světa zvednou a hledají lepší život. Ale stejně se mu zdálo, že to uprchlíci měli až příliš jednoduché. Je proto připraven chránit především svou rodinu, pokud bude třeba. Pochybuje, že by nějaký politik vyslechl jeho obavy. Teď prý ani nechodí k volbám, protože by neměl koho volit.

Nemůžu volit nikoho, Konvičku už vůbec

„Nemůžu volit žádnou z těch současných stran, které se radikálně nepostavily proti Evropské unii ve chvíli, kdy sem začali proudit migranti. Davy lidí, kteří jsou, aniž za to mohou, posunutí oproti nám o stovky let dozadu a pravděpodobně se nikdy nenaučí žádný jazyk – to se spíš já naučím arabsky než oni německy, což není úplně vtip, protože já jsem se opravdu přihlásil na arabštinu, chodím k rodilému mluvčímu. Ale ještě hůř na mě působí ti opozičníci, kteří jsou schopní říct o nějaké skupině lidí, že patří namlít do masokostní moučky. Těch se děsím mnohem víc než blbců, co tam jsou teď,“ zhrozil se.

Tak jen dodržuje zákony a platí daně. V mládí přišel o nohu a podle všeho na české zdravotnictví nehledí nijak pozitivně. Podle vlastních slov odvádí velké peníze na zdravotním pojištění. Zdá se mu proto poměrně nespravedlivé, když si musí ještě na protézy doplácet z vlastních peněz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…