Poslance čeká debata o kouření a o střetu zájmů obecních politiků

29.05.2018 6:10

Poslanci by se dnes měli opět vrátit k úvodnímu kolu debaty o zmírnění protikuřáckého zákona, jenž by uvolnil zejména úplný zákaz kouření v restauracích. Sněmovna také rozhodne o tom, zda majetková přiznání komunálních politiků budou na internetu dostupná volně jako nyní, nebo výhradně na základě individuální žádosti. Schůze pokračuje od odpoledne.

Poslance čeká debata o kouření a o střetu zájmů obecních politiků
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Úvodní kolo diskuse o zmírnění protikuřáckého zákona čeká už třetí dějství, dvakrát je Sněmovna přerušila. Poslanecká předloha by přinesla možnost zřizování kuřáren v restauracích, divadlech, kinech a dalších kulturních zařízeních a na sportovištích včetně hal. Provozovatelé menších hospod, v nichž se nepodává jídlo, by se mohli rozhodnout, zda bude podnik kuřácký, nebo nekuřácký.

Novelu o střetu zájmů, jež se týká obecních politiků, vrátil poslancům Senát. Senátoři vedle omezení přístupu do registru chtějí, aby se komunální politici mohli dozvědět, kdo se o jejich majetkové poměry zajímal.

Ze Senátu se dolní komoře vrátila i vodní novela, která by měla mimo jiné zpřísnit požadavky na odvoz odpadních vod z bezodtokových jímek u rodinných domů. Horní komora ji kvůli chybám zamítla. Poslanci budou hlasovat rovněž o senátních technických úpravách vládní novely o cestovních ruchu, která zavadí garanční fond a přejímá další unijní pravidla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…