Poslanci budou jednat o zákazu plastových talířů, příborů a brček

26.01.2022 6:30

Poslanci by dnes měli projednat v úvodním kole zákaz některých jednorázových plastových výrobků, jako jsou příbory, talíře nebo brčka.

Poslanci budou jednat o zákazu plastových talířů, příborů a brček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Schvalovat by mohli návrh zákona o panevropském osobním penzijním produktu, který by se měl stát v souladu s evropskou směrnicí další daňově podporovanou možností spoření na důchod.

Na programu jednacího dne jsou i další předlohy v prvním čtení, které souvisí s evropskou legislativou. Patří k nim veterinární novela, podle níž bude provozovatelem centrálního registru psů Komora veterinárních lékařů, nebo regulace reklamy na veterinární přípravky.

Poslanci by se měli začít zabývat také předlohou, která prodlouží platnost certifikátu biopotraviny nebo bioproduktu. Zároveň zvyšuje horní hranici peněžité pokuty za klamání spotřebitele v souvislosti s prodejem výrobků označených tak, že pocházejí z ekologického zemědělství.

Dnešní jednání dolní komory by mělo poprvé končit už dvě hodiny po poledni místo dřívějších 19:00. O středách odpoledne se totiž konají schůze vlády Petra Fialy (ODS). Dřívější kabinet Andreje Babiše (ANO) se pravidelně scházel vždy v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…