Poslanci budou schvalovat například úpravy v poskytování úvěrů

01.06.2016 6:22

Poslanci by dnes mohli schvalovat předlohu, jež by posílila postavení lidí, kteří si berou spotřebitelské úvěry. Rozhodnout by mohli také o možnosti odpouštění pokut v souvislosti s novými kontrolními hlášeními k dani z přidané hodnoty a o změnách v úhradě daně z nabytí nemovitostí. Platil by ji výhradně kupující.

Poslanci budou schvalovat například úpravy v poskytování úvěrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Návrh zákona o spotřebitelském úvěru například stanoví, že lidé by mohli splatit dluhy z půjček vesměs kdykoliv, omezily by se také sankce za pozdní splátky. Norma by navíc zvýšila odpovědnost věřitele za poskytnutí úvěru.

Ve druhém čtení by se mohli poslanci zabývat například vyčlením národního podniku Budějovický Budvar ze zákona o internetovém registru smluv. Pozměňovací návrhy budou moci členové dolní komory předkládat i k normám, které mají zavést finanční limity pro volební kampaně a strop pro dary politickým stranám.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…