Poslanci budou schvalovat vládní daňový balíček

21.12.2018 6:42

Poslanci dnes budou schvalovat mimo jiné vládní daňový balíček a takzvanou protipadělkovou lékovou novelu. Hlasovat by měli také o rozpočtech státních fondů dopravy, rozvoje bydlení a zemědělského intervenčního fondu na příští rok, což Sněmovna nestihla po středečním schvalování návrhu státního rozpočtu.

Poslanci budou schvalovat vládní daňový balíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začala řádná prosincová schůze sněmovny. Na programu by měla mít i zdanění církevních restitucí

Daňový balíček mění deset zákonů týkajících se daní a zavádí například zdanění zahřívaného tabáku. Sněmovna by podle doporučení rozpočtového výboru mohla zvýšit limity pro využití výdajových paušálů u živnostníků a snížit sazbu daně z přidané hodnoty u tepla a chladu.

Léková novela uloží lékárníkům povinnost ověřovat pravost vydaných léků, jak to vyžadují evropské předpisy. Lékárníci budou srovnávat zvláštní kód na krabičce s údaji v celoevropském úložišti. Poslanci by mohli v předloze zachovat nynější stav distribuce vakcín určených k nepovinnému očkování, které není hrazeno z pojištění. Tyto vakcíny by nadále mohli dostávat přímo lékaři a pacienti by pro ně nemuseli chodit do lékárny.

Před schvalováním je také novela, podle níž budou muset úřady a veřejné instituce přizpůsobit své weby tak, aby byly přístupnější pro zdravotně postižené lidi. Poslanci budou hlasovat i o předloze, jež reaguje na evropské nařízení o rtuti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…