Poslanci budou volit místopředsedy Sněmovny. Uspěje Okamura?

24.11.2017 6:00

Poslanci dnes budou volit místopředsedy Poslanecké sněmovny. Do tajné volby půjdou Petr Fiala (ODS), Vojtěch Pikal (Piráti), Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM) a Jan Hamáček (ČSSD). Plénum také zřídí sněmovní výbory kromě mandátového a imunitního výboru, který již vznikl. Členy je však naplní až později. Zprávu přinesla ČTK.

Poslanci budou volit místopředsedy Sněmovny. Uspěje Okamura?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volba předsedy poslanecké sněmovny. I přes protesty Demokratického bloku byl zvolen Radek Vondráček z hnutí ANO

Kandidátů na místopředsedy Sněmovny je pět, stejně jako místopředsednických křesel. Dnešní volba může mít až dvě kola. V případě, že by se ani ve druhém kole některé místo nebo místa nepodařilo naplnit, bude vyhlášena nová volba. Uskutečnila by se patrně příští týden na další sněmovní schůzi.

Ustavující schůze by mohla dneškem skončit. Poslanci na ní ještě rozhodnou o tom, jaké výbory budou v dolní parlamentní komoře pracovat a kolik budou mít členů. Poslanecké kluby pak dostanou lhůtu pro podávání návrhů kandidátů do výborů. Výborů by mělo být celkem 18, tedy stejně jako v minulém volebním období. Na závěr schůze plénum určí, kdy se Sněmovna sejde na druhé schůzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…