Poslanci by měli debatovat o migrační krizi

21.01.2016 7:08

Poslanci by dnes měli debatovat o migrační krizi. Na programu jsou také pravidelné interpelace členů vlády. Dopoledne se poslanci budou zabývat písemnými dotazy na členy kabinetu, odpoledne ústními.

Poslanci by měli debatovat o migrační krizi
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Zařazení diskuse o migraci prosadila opozice, podpořili ji vládní lidovci. Původně se předpokládalo, že tento bod by mohl přijít na řadu až v únoru. Opozice poukazuje na to, že vláda má podle usnesení Sněmovny z loňského února pravidelně informovat dolní komoru o situaci a opatřeních souvisejících s migrační krizí. Naposledy se ale Sněmovna tomuto tématu věnovala loni na podzim.

Poslanci tehdy odmítli myšlenky na zavedení trvalého mechanismu pro přerozdělování uprchlíků mezi státy Evropské unie. Podpořili také opatření, jež povedou k lepší ochraně vnější hranice Unie, navracení lidí bez práva na udělení azylu nebo zásahům proti pašerákům lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…