Poslanci by mohli projednat zrušení povinné maturity z matematiky

06.12.2019 6:10

Poslanci by dnes mohli zahájit debatu o zavedení klouzavého mandátu a o zrušení budoucí povinné maturity z matematiky. Úvodní kolo by se mohlo týkat také zákazu množíren zvířat a pokutování takzvané dvojí kvality potravin. Přesný program jednacího dne by měla Sněmovna teprve stanovit.

Poslanci by mohli projednat zrušení povinné maturity z matematiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na programu sněmovny bylo hlasování o daňovém balíčku

Klouzavý mandát by mohl být podle doporučení sněmovní ústavní komise dobrovolný. Člen vlády by se sám rozhodl, zda chce být zároveň poslancem, nebo nikoli. Pokud by poslancem být nechtěl, do Sněmovny by za něj nastoupil náhradník.

Ke zrušení nynější úpravy, podle níž by měli poprvé povinně z matematiky maturovat gymnazisté v roce 2021, jsou ve Sněmovně dvě předlohy. Vláda také navrhla, aby se od jara 2021 omezila státní maturita jen na didaktické testy. Ústní a písemné zkoušky z jazyků by se měly přesunout ze státní úrovně zpět do škol.

Novela, který by zakázala množírny zvířat, také zpřísňuje podmínky chovu šelem. Předloha o potravinách zavádí zákaz prodeje potravin v různé kvalitě, ale stejném obalu v Česku a v jiných evropských zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…