Poslanci dnes zřejmě přeruší schůzi i jednání o služebním zákonu

08.08.2014 6:01

Poslanci dnes budou pokračovat v přerušené schůzi z minulého týdne. Na programu mají opět novelu služebního zákona. Její projednávání i schůzi zřejmě přeruší do konce srpna. Důvodem je středeční dohoda vládní koalice s části opozice o budoucí podobě služebního zákona. Vláda mezitím připraví pozměňovací návrh k novele, který pak poslancům předloží.

Poslanci dnes zřejmě přeruší schůzi i jednání o služebním zákonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Březnové zasedání poslanecké sněmovny

Vládní koalice se ve středu dohodla s opoziční TOP 09 a ODS na kompromisní podobě služebního zákona. Vyhověla jim a ze zákona především vyřadila kritizovaný institut Generálního ředitelství státní služby. Dalším opozičním stranám, KSČM a hnutí Úsvit, se ale dohoda o kompromisu nelíbí, například podle komunistů posílí nepřiměřeně pravomoci Ministerstva vnitra.

Pokud dnes poslanci schůzi přeruší, sejdou se až 27. srpna. Současná schůze začala už 15. července a poslanci kvůli ní strávili v jednacím sále sedm dní.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…