Poslanci mají schválit úplný zákaz kouření v restauracích

25.05.2016 6:28

Sněmovna se dnes vrátí k závěrečnému schvalování takzvaného protikuřáckého zákona o úplném zákazu kouření v restauracích. Poslanci budou projednávat taky výsledky prověrky výročních finančních zpráv politických stran a hnutí za loňský rok.

Poslanci mají schválit úplný zákaz kouření v restauracích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

Očekává se, že schvalování protikuřáckého zákona zabere dolní komoře celé dopoledne. Vzhledem k tomu, že se k němu sešly dvě stovky pozměňovacích návrhů, navíc není jisté, zda se dolní komora dostane k závěrečnému hlasování o předloze už dnes.

Návrh zákona, který omezuje také prodej a podávání alkoholu, možná čekají některá zmírnění i zpřísnění. Některých úlev by se mohly dočkat například elektronické cigarety. Sněmovna by naopak mohla zakázat kouření i na nekrytých částech zastávek hromadné dopravy nebo v zoologických zahradách.

Zastánci normy argumentují zejména ochranou zdraví nekuřáků. Kritici tvrdí, že zákaz kouření je zásahem do práv majitelů restaurací i jednotlivců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…