Poslanci mě šikanují, stěžuje si Babiš. Raději prý bude sloužit zemi než jim odpovídat

18.12.2015 6:53

To, že si poslankyně Věra Kovářová (TOP 09 a STAN) dovolila ministru financí a předsedovi hnutí ANO Andrej Babišovi vytknout, že nedochází na ústní interpelace do Poslanecké sněmovny, považuje ministr za šikanu.

Poslanci mě šikanují, stěžuje si Babiš. Raději prý bude sloužit zemi než jim odpovídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Kvůli absentujícím ministrům musela být včera přerušena schůze Poslanecké sněmovny. A ministři mají nepravidelnou docházku i na jednáních vlády. Toho si povšimla právě Kovářová a upozornila na to. 

„Stále se kritizuje neúčast poslanců, a tak jsem se rozhodla podívat na účast na vládě. Já totiž často ministry interpeluji a leckdy nedostanu odpověď na plénu, ale až písemně, a na tu nelze reagovat. Třeba ministr Andrej Babiš už na ústních interpelacích nebyl šest měsíců,“ řekla Kovářová. Jak píše dnešní vydání MF Dnes, poslankyně si od Úřadu vlády vyžádala docházku ministrů od ledna letošního roku. 

Podle Kovářové nejvíce chyběl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, pětadvacetkrát, následovaný ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Bronzovou příčku absentérů obsadil ministr zemědělství Marian Jurečka. 

Babiš sice chyběl jen dvanáctkrát, ale i to se Kovářové nelíbí. „Ministr Babiš za necelé dva roky chyběl 12krát, zatímco Miroslav Kalousek jako ministr financí chyběl za tři roky desetkrát,“ říká Kovářová. Babiš ji však hned úder vrátil. „Pracuji a máme jasné výsledky. Paní Kovářova se nudí a snaží se opakovat svého guru Kalouska a kritizuje neustále mne a věci, které neexistují,“ sdělil MF Dnes Babiš s tím, že bude raději v Bruselu obhajovat naši pozici než se věnovat šikaně poslankyně Kovářové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…