Poslanci nepotrestali Jandáka za slova o fláknutí publicistovi Černému. Miroslava Němcová je z kolegů zklamaná

28.06.2019 13:50

„Já ho potkat, tak mu snad jednu fláknu,“ pravil na adresu hudebního publicisty Jiřího Černého dlouholetý herec, někdejší poslanec za ČSSD a člen Rady Českého rozhlasu Vítězslav Jandák. Poslanci Jandáka za jeho projev odsoudili, jenže jedním dechem dodali, že se omlouvat nemusí. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Miroslava Němcová je zklamaná, ale přístup většiny jejích kolegů ji vlastně ani moc nepřekvapil.

Poslanci nepotrestali Jandáka za slova o fláknutí publicistovi Černému. Miroslava Němcová je z kolegů zklamaná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Člen rozhlasové rady Vítězslav Jandák se před pár týdny nevybíravě vyjadřoval na adresu Jiřího Černého. Pohrozil, že mu „jednu flákne“. Sněmovna za hrubé chování Jandáka odsoudila, jenže zároveň konstatovali, že se Černému omlouvat nemusí. Miroslava Němcová (ODS) je tímto verdiktem zklamána, ale vzhledem k tomu, kdo dnes drží ve Sněmovně většinu, tedy ANO Andreje Babiše, hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury, komunisté a ČSSD, tak jiný verdikt v podstatě ani neočekávala.

„Jsem nespokojená, ale tenhle výsledek jsem očekávala. Poslanci ANO a poslanci za Okamurovo hnutí hlasovali proti. Nepochopila jsem proč, přestože se všichni zaklínali, že to byly odpudivé výroky, které škodí Radě Českého rozhlasu,“ prohlásila Němcová. Má za to, že Jandák už nemá být členem rozhlasové rady.

Poslanec Petr Dolínek Jandáka hájil s tím, že jeho slova nebyla úplně vhodná, ale žijeme v době, která hrubne. Hrubne podle něj jak politika, tak novinařina.

Není také bez zajímavosti, že sám Jandák i dnes říká, že by na větě o fláknutí nic neměnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…