Poslanci neschválili hospodaření ČTK. Rozhlas a ČT prošly

15.12.2011 19:04

Poslanci neschválili výroční zprávu o hospodaření v loňském roce v ČTK. Žádné námitky nezazněly a ani žádný z poslanců nenavrhl zamítnutí, pro přijetí ale hlasovalo jen 34 přítomných koaličních poslanců.

Poslanci neschválili hospodaření ČTK. Rozhlas a ČT prošly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Pouze 34 koaličních poslanců z celkových 112 přítomných hlasovalo pro přijetí výroční zprávy o loňském hospodaření ČTK. Proti přijetí bylo 25 poslanců levice a další čtyři z Věcí veřejných. Výroční zpráva tak nebyla schválena.

Jedním z poslanců VV, kteří hlasovali pro nepřijetí, byl Petr Skokan. Ten uvedl, že výroční zpráva sice odpovídá skutečnosti a nebyly v ní shledány větší závady. Zároveň mu ale vadí některé jiné věci ohledně fungování ČTK.

"České tiskové kanceláři dlouhodobě někteří členové volebního výboru vytýkají určité atributy, jako je například neveřejné zasedání jejích orgánů nebo čerpání rezervy a také nakládání s majetkem. Z těchto několika důvodů byla tedy ta zpráva pro některé členy volebního výboru nehlasovatelná," vysvětlil Skokan.

Hospodaření ČT a ČRo jsou v pořádku

Výroční zprávy České televize a Českého rozhlasu ale naopak schváleny byly. Sice ve sněmovně panoval spor o hospodaření ČRo, nakonec ho ale podpořilo 74 ze 110 přítomných poslanců.

"Když jsme připravovali rozpočet na rok 2010 a zejména jeho první aktualizaci v prvním čtvrtletí roku 2011, předpokládali jsme, že rychleji proběhne proces volby generálního ředitele. Protože už v té době bylo jasné, že chceme přijmout opatření, která by měla přispět ke zkvalitnění vysílání ČRo, a také že se budou lépe rozdělovat prostředky, tak jsme si vytvořili svoji rezervu," uvedla finanční ředitelka ČRo Hana Skalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…