Poslanci potvrdí regulaci hazardu a omezení reklamy v ČT

06.09.2011 6:33

Poslanci se v úterý budou zabývat opakovaným projednáním regulace hazardu a loterií a omezením reklamy ve veřejnoprávní České televizi. Zákony jim vrátil Senát.

Poslanci potvrdí regulaci hazardu a omezení reklamy v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Novela loterijního zákona obsahuje podle senátorů chyby, které by snížily pravomoci obcí při povolování hracích automatů. Některá ustanovení jsou také retroaktivní, platit měly zpětně již od letošního července. Pokud poslanci zákon i se změnami podpoří, dostane ho rovnou k podpisu prezident republiky.

Poslanci také opět posoudí novelu zákona, která omezuje vysílání reklamy v programech České televize. Ta by měla od příštího roku vysílat reklamu jen na kanálech ČT2 a ČT4 a z takto získaných peněz financovat kulturu a výrobu sportovních pořadů. Senátoři také navrhují, aby ČT z reklam do konce června příštího roku přispívala ještě na dokončení digitalizace. Senátoři také chtějí, aby si ČT z výnosů z reklamy mohla odečíst náklady na jejich správu. 

Poslanci posoudí i další vrácené zákony. Senátoři jim vrátili například novelu zákona o hospodaření energií, z níž chtějí kromě jiného vypustit ustanovení, které obchodníkům s plynem ukládá povinnost, aby pro chráněné zákazníky, tedy zejména domácnosti, vyhradili zákonem stanovenou minimální skladovací kapacitu. Podle senátorů toto opatření řeší lépe jiné ustanovení energetického zákona. 

Čtěte:

Veverky vzkazují Kalouskovi: Hazard bude mimo daňovou reformu

Peníze z hazardu na sport? Nikoliv. Na muzikál Michala Davida

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…