Poslanci proberou situaci na řecko-turecké hranici

04.03.2020 6:20

Poslanci by dnes měli diskutovat o situaci na řecko-turecké hranici v souvislosti s hrozbou další migrační vlny do Evropské unie. Měli by také schvalovat odchodné pro strážníky a zavedení automatického mechanismu plateb státu zdravotním pojišťovnám za jeho pojištěnce.

Poslanci proberou situaci na řecko-turecké hranici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Debatu o situaci na řecko-turecké hranici prosadila opoziční ODS. Napětí se tam vyhrotilo potom, co Ankara oznámila, že už nebude bránit migrantům v odchodu do Evropské unie. Přestala tím dodržovat dřívější dohodu s Bruselem z roku 2016, v níž slíbila pomoci zastavit migrační vlnu do unie výměnou za finanční pomoc.

Odchodné pro obecní strážníky by se mohlo dostat do novely, která zpřesňuje část jejich oprávnění a postupů. Přidává také podporu a propagaci extremistických hnutí k důvodům, které vedou ke ztrátě spolehlivosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…