Poslanci rozhodnou o zveřejňování smluv zdravotních pojišťoven

20.05.2015 6:26

Poslanci by dnes měli rozhodnout o předloze, která uloží zdravotním pojišťovnám zveřejňovat smlouvy s nemocnicemi a ambulancemi. Schvalovat budou také novelu, jež zavede spotřební daň na surový tabák a umožní snížit kauce menším distributorům pohonných hmot. V závěrečném čtení je i novela zákona o veřejném zdraví, u níž vyvolalo debaty hlavně očkování dětí.

Poslanci rozhodnou o zveřejňování smluv zdravotních pojišťoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci si odhlasovali zvýšení platu. Plat poslanců se tak zvýší příští rok o 1700 Kč, což je o tři procenta. ČSSD si svou tedy nakonec prosadila

V takzvané transparenční novele zákona o veřejném zdravotním pojištění poslanci asi podmíní zveřejněním smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními účinnost těchto smluv. Sněmovna při schvalování normy rozhodne mimo jiné o návrhu poslanců hnutí ANO, podle kterého by si pacienti mohli legálně připlácet za dražší zdravotnické služby. 
   
V novele o spotřebních daní, která kvůli možným únikům zdaňuje surový tabák a umožní snížit z 20 milionů na polovinu kauce menším distributorům benzinu a nafty, je i ukončení daňové podpory biopaliv. Odpoledne poslanci mají pokračovat v úvodním kole projednávání jiné vládní předlohy, která by podporu těchto paliv v pozměněné formě prodloužila. 
   
Očkování dětí novela zákona o ochraně veřejného zdraví patrně nezmění. Pozměňovací návrhy, které by vedly například k zavedení individuálních očkovacích plánů, by měli poslanci podle doporučení zdravotnického výboru odmítnout. Sníží ale patrně navrhované pokuty za prohřešky vůči povinnému očkování dětí. Předloha mění i ochranu před hlukem. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

8:44 Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

Rusové útočí na ukrajinské obránce nejen v Charkovské oblasti. K útokům dochází na 4 místech a situa…