Poslanci se sejdou k dalšímu jednání. Tohle všechno je čeká

11.09.2018 6:00

Poslanci se sejdou dnes odpoledne na další řádné schůzi Sněmovny. Podle návrhu programu by měli projednávat předlohy v prvním čtení. Mohli by se dostat například i k poslaneckým návrhům na zachování současné úrovně vratky spotřební daně z nafty zemědělcům a na zmírnění zákona, který o vybraných svátcích uzavřel větší prodejny, píše ČTK.

Poslanci se sejdou k dalšímu jednání. Tohle všechno je čeká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přesně po 264 dnech od voleb získal Andrej Babiš důvěru pro svou menšinovou vládu

Pokud Sněmovna program schůze neupraví, prvním bodem bude lidovecká předloha o zrušení pokut pro obce, úřady nebo neziskové organizace za porušení nových pravidel ochrany osobních údajů. Vláda a předběžně i příslušný výbor navrhly její zamítnutí. Ve Sněmovně je už ve druhém čtení návrh zcela nového zákona o zpracování osobních údajů.

K předlohám v prvním čtení, které by dnes mohla Sněmovna projednat, patří také návrh skupiny poslanců na změnu termínu pro odvod daně z přidané hodnoty pro advokáty v případech, kdy je klientům ustanovují soudy. Debata by se mohla rozproudit o úpravě názvu svátku Dne boje za svobodu a demokracii, který připadá na 17. listopadu. Skupina poslanců z pěti klubů opět prosazuje, aby se připomínal i jako Mezinárodní den studentstva. Obdobné snahy v minulosti ve Sněmovně neuspěly.

Ohledně takzvané zelené nafty pro zemědělce chce skupina poslanců zachovat i do budoucna nynější stav, kdy je vratka spotřební daně odstupňovaná podle úrovně živočišné výroby. Od příštího roku se má podle platného zákona sjednotit na 4,38 koruny na litr nafty. Poslanecká novela zákona upravující prodejní dobu obchodů by ze zákazu prodeje ve vybraných státních vyloučila velkoobchody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …