Poslanci se vrátí k projednávání starších zpráv České televize

24.10.2019 6:06

Poslanci se dnes opět vrátí k projednávání starších výročních zpráv České televize. Na programu jsou také pravidelné interpelace na členy vlády, napsala ČTK.

Poslanci se vrátí k projednávání starších zpráv České televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

V úvodním kole by se měli poslanci zabývat návrhem na uzákonění 21. srpna jako významného dne k připomínce obětí invaze a následné okupace Československa vojsky bývalé Varšavské smlouvy v roce 1968.

Sněmovna už několikrát přerušila debatu o dvojici televizních výročních zpráv za rok 2016, projednat má i zprávy o hospodaření a o činnosti České televize za rok 2017. Poslanci již v úterý rozhodli o tom, že dnes budou moci o informacích diskutovat v případě potřeby až do noci.

Před týdnem v pětihodinové debatě o zprávách zněly výtky části poslanců zejména k hospodaření televize, mluvilo se také o údajném střetu zájmů generálního ředitele Petra Dvořáka. Podle Dvořáka zaznívaly lži, objevily se na zakázku vyrobené dokumenty a citace bez kontextu. Někteří zákonodárci tvrdí, že průtahy s projednáním zpráv vytvářejí politický tlak na veřejnoprávní televizi.

Odkládané projednávání zpráv je sledované zejména kvůli tomu, že jejich dvojí neschválení by mohlo vést k odvolání televizní rady. Rada mimo jiné volí a odvolává generálního ředitele. Ve Sněmovně jsou i zprávy za rok 2018. Ještě je ale neprojednal volební výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …