Poslanci tento týden projednají zdanění hazardu, prokazování majetku i zrušení druhého důchodového pilíře

29.09.2015 6:08

Přerozdělováním vybrané daně z přidané hodnoty mezi stát, kraje a obce, vyššími odvody z hazardu nebo zrušením druhého důchodového pilíře by se tento týden mohla věnovat Sněmovna. Její schůze pokračuje od dnešního odpoledne. Poslanci by se měli zabývat i některými opozičními návrhy.

Poslanci tento týden projednají zdanění hazardu, prokazování majetku i zrušení druhého důchodového pilíře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci ve sněmovně

Mohla by k nim patřit předloha, podle níž by investoři staveb pro bydlení nehradili státu poplatek za vynětí parcel ze zemědělského půdního fondu. Úleva by se vztahovala na pozemky, na nichž bytovou výstavbu umožňují územní plány.

Změnou v rozpočtovém určení daní chce vláda přidat peníze z DPH krajům na úkor státu. Pravicová opozice žádá vyšší podíl z rozdělení této daně i pro obce. Poslanci by se mohli dostat i k novele zákona k významné tržní síle, jež má podle vlády lépe ochránit dodavatele před praktikami obchodních řetězců. Podle pravice deformuje trh. V prvním čtení by poslanci mohli projednávat kontroverzní normu, jež by zavedla pravidla pro prokazování původu majetku.

Ve čtvrtek poslance čeká mimořádná schůze k zadávání zakázek České pošty. Po ní by podle některých informací mohli pokračovat ve schůzi věnované migrační krizi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…