Poslanci uctili minutou ticha památku Dobrovského

31.01.2020 12:08

Poslanci dnes uctili minutou ticha památku někdejšího disidenta, politika a velvyslance Luboše Dobrovského, který zemřel ve čtvrtek ve věku 87 let, uvedla ČTK.

Poslanci uctili minutou ticha památku Dobrovského
Foto: Screen ČT24
Popisek: Luboš Dobrovský debatuje s Tomášem Klvaňou

O pietu Sněmovnu požádala předsedkyně branného výboru Jana Černochová (ODS). Dobrovský byl začátkem 90. let československým ministrem obrany.

Dobrovský působil od konce 50. let jako komentátor a zahraniční zpravodaj rozhlasu. Za normalizace byl skladníkem, čističem oken a topičem. Signatář Charty 77 také redigoval samizdatové publikace. V roce 1989 se stal mluvčím Občanského fóra, později nastoupil na ministerstvo zahraničí, od října 1990 do července 1992 byl ministrem obrany.

Za prezidenta Václava Havla vedl dva roky jeho kancelář. V letech 1996 až 2000 byl velvyslancem v Rusku. V roce 2002 Havel ocenil Dobrovského Řádem Tomáše Garrigua Masaryka. Byl nositelem řady dalších ocenění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…